Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul trimite la Garliciu si Ciobanu apa de baut pentru copii

ro

13 Jul, 2010 18:11 849 Marime text

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz a dispus ca în cursul zilei de astăzi, la Gârliciu şi Ciobanu să fie trimisă apă potabilă pentru a acoperi necesarul pentru copii de până la trei ani.

 

Demersul a venit ca urmare a raportului întocmit de către Serviciul de Evaluare a Factorilor de Risc de Mediu din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, potrivit căruia în urma analizării probelor de apă recoltate în 11 iulie, rezultatele parţiale arată existenţa nitraţilor peste limita admisă de norma sanitară. În această situaţie, sursele de apă potabilă din cele două localităţi nu mai pot fi autorizate sanitar. Potrivit legislaţiei în vigoare, trebuie asigurată apa pentru copiii de 0 - 3 ani, datorită apariţiei riscului de îmbolnăvire. Autorităţile locale au raportat un număr de 85 de copii cu vârste până la trei ani în cele două localităţi.

„Întreaga situaţie din zona de risc a judeţului este în atenţia tuturor instituţiilor cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă, ca să putem preîntâmpina orice eveniment nedorit. Considerăm că acţiunea de prevenire este una din componentele cele mai importante ale activităţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, de aceea am dispus în acest caz Direcţiei de Sănătate Publică luarea tuturor măsurilor de siguranţă şi în cazul semnalat", a declarat Claudiu-Iorga Palaz prin intermediul unei informări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii