Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul turiştilor de pe litoral ar putea fi mai mare decât în 2010

ro

09 Aug, 2011 21:06 1032 Marime text

Numărul turiştilor care au ajuns pe litoral în luna august 2011 este similar cu cel din august 2010, prognozele specialiştilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) fiind că există şanse ca, la finalul sezonului, numărul turiştilor să fie mai mare cu 5% faţă de anul trecut.

"Am început mai greu acest sezon. A început vara foarte prost cu 40 la sută scăderi ale cererii. Asta ne-a făcut să fim foarte îngrijoraţi pentru că să ai scădere de 40 la sută a cererii faţă de acelaşi moment al anului trecut nu era un semnal îmbucurător pentru hotelierii de pe litoral şi pentru agenţiile de turism membre ANAT. Am reuşit la mijlocul verii, spre luna iulie, să ajunge, la 20 la sută scădere", a spus preşedintele ANAT, Corina Martin.

Ea a explicat fenomenul prin promovarea făcută de patronate si asociaţii. "Am lansat, ca şi în anii trecuţi, program după program, am ajuns la un moment dat la programul Zile gratuite de vacanţă, care a avut un impact mai mare. Vreau să vă spun că împreună cu hotelierii am reuşit să oferim mii de nopţi de cazare în destinaţiile din România, în primul rând, pe litoral, dar şi în staţiunile montane şi în zonele de agroturism. Din păcate, nu şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului", a precizat aceasta.

"Am ajuns acum la nivelul vânzărilor de anul trecut, am şi făcut o estimare în urmă cu o săptămână, este posibil, din datele tour-operatorilor şi patronatelor hoteliere, să ajungem la o crştere pe finalul sezonului cu 5 la sută, estimăm noi în acest moment faţă de anul trecut, dacă vremea va continua să fie bună şi dacă vom rămâne pe acest trend pozitiv. De la ANAT, din datele vânzărilor, reiese că toată luna august va rămâne la acest nivel bun din acest moment. Aşteptăm ca fiecare weekend să fie la capacitate sută la sută, poate chiar şi primele 10-15 zile din luna septembrie, când va începe şi programul Litoralul pentru toţi", a spus Corina Martin.

www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii