Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miting al parintilor, maine, in fata Guvernului

ro

25 May, 2010 11:16 874 Marime text

Părinţii vor protesta mâine în Capitală, în faţa Guvernului, dar şi la Braşov şi Iaşi, nemulţumiţi de intenţia Executivului de a diminua indemnizaţiile pentru creşterea copiilor, alocaţiilor pentru nou-născuţi şi de a elimina trusoul pentru bebeluşi.Acţiunea este organizată de comunitatea părinţilor de pe forumurile miresici.ro şi desprecopii.com, în colaborare cu organizaţiile FILIA, Asociaţia MAME şi Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor. "Copiii sunt prea importanţi pentru a fi sacrificaţi, prin nişte măsuri al căror impact este nesemnificativ pentru bugetul de stat (sub 0,02% din PIB), însă covârşitor pentru dezvoltarea şi viitorul micuţilor", se arată într-un comunicat de presă transmis de Comunitatea mămicilor din România.

Semnăturile strânse pentru petiţia online prin care se solicită menţinerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din venituri au ajuns la circa 49.600 până în acest moment. La primul miting din 17 mai din faţa Ministerului Muncii au participat circa 200 de părinţi, copii şi bunici care au depus o scrisoare deschisă la minister. Părinţii vor protesta cu bannere, jucării, cântece pentru copii şi banderole negre, în semn de doliu.

"Suntem decişi să ne cerem drepturile în continuare, cele de părinţi şi de contribuabili la bugetul statului! De data aceasta, vom dona în mod simbolic un singur pampers, întrucât nu ne permitem să facem risipă. Anunţăm guvernanţii, pe această cale, că nu acceptăm 'cadoul' pe care vor să-l 'dăruiască' copiilor de ziua lor, pe 1 iunie", se mai arată în comunicatul citat.

De asemenea, Comunitatea mămicilor din România anunţă că pe 1 iunie se vor aduna în "număr impresionant" împreună cu copiii lor.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii