Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerele vor putea taia primele pentru a se incadra in buget

ro

30 Dec, 2009 19:24 836 Marime text

Ordonatorii principali de credite vor putea să reducă drepturile salariale stabilite în cuantum variabil şi pe cele facultative în limitele trimestriale de cheltuieli de personal stabilite de Ministerul Finanţelor, potrivit proiectului Legii responsabilităţii fiscale, ce a fost aprobat de guvern.

"Pentru încadrarea în limitele trimestriale ale cheltuielilor de personal, ordonatorii principali de credite au posibilitatea să diminueze drepturile salariale drepturile salariale care sunt stabilite prin lege în cuantum variabil şi pe cele a căror acordare este facultativă potrivit legii", se arată în proiectul de lege.

Legea prevede că în anumite "cazuri excepţionale şi temeinic justificate", Ministerul Finanţelor poate aproba pentru un ordonator principal de credite majorarea limitei de cheltuieli de personal, cu condiţia ca ordonatorul principal de credite să facă dovada respectării condiţiei anterioare şi încadrării în bugetul anual.

Astfel, ministerele care au depăşit bugetul de cheltuieli de personal într-un trimestru trebuie ca, în trimestrul următor, să facă economii la cheltuielile de personal "în cuantumul sumei cu care a fost majorată limita trimestrială precedentă".

Totuşi, legea prevede restricţii majore pentru ministerele ce depăşesc într-un trimestru limita de cheltuieli de personal, interzicându-le să mai acorde prime, plăţi pentru ore suplimentare, avansări ale angajaţilor sau să scoată la concurs posturile vacante, până la recuperarea sumelor cheltuite suplimentar.

Sursa: www.amosnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii