Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia şi Medgidia, „campioane“ la dosare Contestaţiile electorale au început să curgă la instanţele constănţene

ro

02 May, 2012 23:28 2338 Marime text

judecatoriamangalia.jpg Nici bine nu s-au depus candidaturile pentru alegerile locale şi nici n-a început campania electorală propriu-zisă, că au şi început să curgă contestaţiile în instanţele constănţene la legea electorală. Campioane la dosarele cu acest obiect sunt Judecătoriile Mangalia şi Medgidia, unde în două zile s-au înregistrat în total şase dosare cu acest obiect, câte trei pentru fiecare instanţă. În paralel, la Judecătoriile Hârşova şi Constanţa nu s-a înregistrat, până la acest moment, nicio contestaţie la legea electorală. 

Primul dosar de acest gen a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Mangalia pe data de 1 mai, având numărul 1477/254/2012, iar contestaţia fiind introdusă de Partidul Conservator Filiala Mereni. Cauza a fost luată în discuţie în şedinţele de astăzi ale instanţei, însă, puşi în faţa contestaţiei electorale, judecătorii au fost nevoiţi să ia act de renunţarea la judecată. Cu alte cuvinte, acelaşi Partid Conservator care făcea contestaţii la legea electorală s-a decis să-şi retragă solicitarea. Hotărârea poate fi atacată în recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare. În cursul zilei de astăzi, pe rolul aceleiaşi Secţii civile a Judecătoriei Mangalia a mai ajuns o astfel de contestaţie, fiind introdusă de Florea Ciucardel. Dosarul a primit numărul de înregistrare 1480/254/2012, iar contestaţia la legea electorală urmează să fie analizată mâine dimineaţă. Nu în ultimul rând, şi Ştefan Rădulescu a formulat o contestaţie la legea electorală, înregistrată la Judecătoria Mangalia cu numărul 1481/254/2012 şi urmând, de asemenea, să fie analizată în şedinţa de mâine.

Trei şi de la Medgidia

În ceea ce priveşte Judecătoria Medgidia, primul dosar de acest gen a primit numărul 2919/256/2012, fiind înregistrat la data de 1 mai. Potrivit informaţiilor afişate pe Portalul instanţelor de judecată, contestaţia la legea electorală formulată de Gheorghe Mocanu ar fi fost îndreptată împotriva lui Mihalache Neamţu. Totuşi, în cursul acestei dimineţi, instanţa din Medgidia a hotărât să respingă, ca neîntemeiată, contestaţia formulată de acesta. Tot pe 1 mai a fost înregistrat şi dosarul cu numărul 2920/256/2012, pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Medgidia, în care contestator este Petre Prisecaru. Intimaţi în contestaţia formulată de acesta sunt Lucian Chitic, Antoneta Mocanu, Catinca Dumitru, Vasile Stoica, Nistor Vizireanu, Eugenia Frunză, Ion Cojocăraşu, Dumitru Naita, Daniel Nichiforescu, Marius Bucur, Manuela Florentin Popescu, Grigore Grădinaru, Rodica Gavril, dar şi Gheorghiţă - Mihăiţă Ilieş. Tot în cursul acestei zile, instanţa a decis să respingă contestaţia formulată de Petre Prisecaru, considerând-o neîntemeiată. O nouă contestaţie la legea electorală a fost înregistrată azi la Judecătoria Medgidia, primind numărul de înregistrare 2924/256/2012 şi termen de judecată mâine. Încă nu au fost menţionate părţile în acest dosar. Aşa cum am precizat anterior, la Judecătoriile Hârşova şi Constanţa nu au fost încă înregistrate astfel de contestaţii, însă candidaturile doar ce au fost depuse.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vera 04 May, 2012 13:04 Singurul primar cu adevarat pentru Medgidia este dl Dumitru Moinescu.