Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmii iau măsuri pentru asigurarea ordinii publice de Bobotează

ro

04 Jan, 2012 17:52 1045 Marime text

Vineri, 06 ianuarie a.c., 200 de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi ai Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis" vor asigura la Constanţa măsuri de ordine publică, la procesiunile şi ceremoniile religioase ocazionate de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza). Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la manifestarea religioasă care debutează vineri, la ora 11.00, sunt aşteptaţi circa 10.000 de credincioşi. Un pluton de 18 subofiţeri, sub comanda unui ofiţer, va face parte din garda de onoare ce însoţeşte procesiunea, conform tradiţiei militare.

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre faleza Cazinoului, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor. Jandarmii vor păzi sticlele cu apă sfinţită, de joi, 05 ianuarie ora 11.00, iar vineri, de ziua Bobotezei, forţele de ordine vor ajuta, la sfârşitul slujbei, la împărţirea sticlelor cu apă sfinţită.

Aceleaşi măsuri de ordine publică vor fi asigurate de jandarmi şi pe durata slujbei, precum şi pe traseele din oraş pe care vor merge carele cu butoaie cu apă sfinţită şi la procesiunile organizate la Mangalia, Medgidia, Cernavodă şi Hârşova.

"Recomandăm credincioşilor care vor participa la procesiuni şi slujbe religioase să manifeste calm şi înţelegere pentru a nu se produce aglomeraţie, precum şi să acorde o atenţie sporită la modul de asigurare a obiectelor personale", spun reprezentanţii jandarmilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii