Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În anul 2045 oamenii vor deveni nemuritori!

ro

16 Feb, 2011 17:06 935 Marime text
Am ajuns să ne purtăm întreaga viaţă în buzunar. Telefonul mobil are atât de multe funcţii şi utilităţi, încât de fiecare dată când îl avem la noi, e ca şi cum am purta aceeaşi cantitate de obiecte şi informaţii pentru care altădată am fi avut nevoie de o sumedenie de bagaje. Plus o memorie de elefant. Lumea evoluează atât de repede, încât este posibil ca în curând să depăşim ultima barieră: moartea.

Cercetătorul american Raymond Kurzweil a ajuns la concluzia că dacă totul evoluează atât de repede în lumea tehnologiei, în curând nu o să atingem momentul Singularităţii, cât totul va fi complet schimbat faţă de ceea ce ştim acum, inclusiv noi, oamenii. Analizând modul şi felul în care s-au produs schimbările în ultimii 50 de ani, Kurzweil crede că în anul 2045 se va petrece Singularitatea, caracterizată printre altele prin faptul că oamenii vor deveni nemuritori. Calculatoarele vor fi într-atât de avansate, încât ne vor depăşi cu mult. La fel, inteligenţa artificială a roboţilor va fi folosită de noi şi în folosul nostru. Mai exact, ne vom folosi de aceste maşinării pentru a ne extinde puterile, la fel cum ne folosim astăzi de avioane pentru a parcurge o distanţă mare în timp forte scurt.

Kurzweil speră ca toate aceste invenţii să ne ajute să avansăm şi să înfrângem în primul rând timpul şi efectele bătrâneţii. Inteligenţa artificială pe care o vom folosi pe lângă cea umană ne va ajuta să găsim soluţii noi pentru probleme ce acum par de nerezolvat.

Dacă lucrurile vor decurge după cum spune cercetătorul american, în jurul anului 1045, omul va putea fi nemuritor sau, într-un caz mai apropiat de realitate, viaţa aşa cum o ştim se va schimba în bine, se va prelungi şi va fi mult mai lejeră, sarcinile noastre fiind redistribuite roboţilor inteligenţi.

Sursa: libertatea.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii