Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare.ro Apartamentele scoase la vânzare în Constanţa s-au scumpit

ro

01 Oct, 2012 14:26 917 Marime text

Asistăm, pentru a treia lună consecutiv, la stabilirea unui nou nivel minim al preţurilor apartamentelor la nivel naţional, al ultimilor patru ani. Valoarea medie a Indicelui naţional imobiliare.ro pentru luna septembrie, 963 euro/mp util, este cu 0,4 % mai mică decât cea înregistrată în august. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele la nivel naţional sunt mai ieftine cu 8,1%, tendinţa fiind una de accentuare a acestei diferenţe, situaţie similară cu perioada de la începutul crizei. Totuşi, nu în toate oraşele au fost înregistrate scăderi în septembrie. Astfel, în Cluj-Napoca, Constanţa sau Ploieşti preţurile solicitate pentru apartamente chiar au crescut. Panta descendentă a fost însă puternic resimţită în Timişoara, dar şi în Braşov.

«Pentru a treia lună consecutiv, Indicele imobiliare.ro calculat la nivel naţional raportează un nou prag minim al preţurilor apartamentelor din România. Chiar dacă preţurile nu au scăzut în toate oraşele mari din ţară, situaţia prezentă poate fi asemănată cu cea de la începutul crizei, când asistam lunar la stabilirea unor noi valori minime. Chiar şi acolo unde preţurile nu au scăzut în ultima lună, valorile raportate sunt apropiate de valorile minime ale ultimilor patru ani», explică Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

Apartamentele scoase la vânzare în Constanţa s-au scumpit în ultimele treizeci de zile. Indicele imobiliare.ro calculat la nivelul oraşului pentru luna septembrie a atins valoarea de 872 euro/mp util, cu 0,9% mai mult decât în luna precedentă. Valoarea actuală este, totodată, cu 9% mai mică decât cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut. În ceea ce priveşte evoluţia preţului mediu cerut pentru apartamentele noi, înregistrăm o creştere de 0,6%, de la 892 euro/mp util până la 897 euro/mp util. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, preţurile solicitate pentru apartamentele noi din Constanţa sunt, în medie, cu aproape 8% mai mici.

Preţul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanţa a înregistrat o creştere de 0,9% în luna septembrie, atingând valoarea de 866 euro/mp util. Totuşi, această valoare este cu aproape 10% mai mică decât în urmă cu 12 luni, diferenţa fiind semnificativă. În ultimele treizeci de zile, toate tipurile de apartamente vechi s-au scumpit. Dacă în cazul unităţilor cu două şi trei camere vorbim de o creştere de sub 1%, preţul garsonierelor din Constanţa s-a ajustat cu peste 5% în ultimele treizeci de zile. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ecarturile sunt semnificative, dar cea mai mare diferenţă de preţ se înregistrează în cazul unităţilor vechi cu trei camere care sunt cu 12% mai ieftine în prezent.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii