Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a amanat plata drepturilor salariale castigate in instanta

ro

20 May, 2010 12:24 1115 Marime text

Drepturile salariale câştigate în instanţă de bugetari până în prezent vor fi plătite începând cu 2012, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptate de Guvern. Termenul de la care urma să înceapă plat acestora a fost astfel amânat cu doi ani.

Drepturile salariale restante câştigate în instanţă de bugetari, devenite executorii până la data intrării în vigoare a OUG adoptate miercuri, se achită astfel: în 2012 se plăteşe 34% din sumă, în 2013 - 33%, iar în 2014 - diferenţa de 33%.

"Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, decizie luată ca urmare a constrângerilor bugetare impuse de situaţia economică actuală", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Actul normativ se referă la autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din bugetul de stat, din bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, din venituri proprii şi subvenţii de la stat sau chiar finanţate integral din venituri proprii.

Sursa: realitatea.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii