Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 5.000 de sindicaliști din sănătate, așteptați luni la un amplu protest

ro

10 Mar, 2024 13:30 470 Marime text
Sursa foto: Pixabay



 
  • Peste 5.000 de membri ai Federaţiei Solidaritatea Sanitară sunt aşteptaţi mâine, 11 martie, la demonstraţiile pe care le vor desfăşura în capitală.

Conform unui comunicat al sindicatului, revendicările susţinute de participanţii la demonstraţii vizează drepturi fundamentale ale tuturor angajaţilor din sănătate. Pe scurt, protestatarii solicită:
  • Respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale în funcţie de inflaţie.
  • Asigurarea unei creşteri reale a veniturilor salariale (creşterea puterii de cumpărare a salariilor) a angajaţilor din sănătate.
  • Plata unei recompense corecte pentru asumarea unor riscuri prin lucrul în condiţii de muncă deosebit de periculoase, vătămătoare, grele, deosebite etc., pentru „sacrificiul personal şi al vieţii de familie pe care-l fac lucrând în ture şi în zilele libere/de sărbători legale”

Protestul este îndreptat şi împotriva formei ultimei Ordonanţe de Urgenţă privind unele creşteri salariale în sănătate, aceasta fiind o ordonanţă a inechităţii şi a nepriceperii emitenţilor.

„Avem în vedere faptul că prin această OUG se creează o serie de noi inechităţi salariale şi se adâncesc câteva dintre cele pre-existente.”, se mai arată în comunicatul remis


Citește și
Protest spontan al taximetriștilor în Constanța (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii