Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drepturi salariale SPIT contestă victoria fostului director Carmen Aurelia Trentea Tatu

ro

15 Nov, 2021 00:00 2437 Marime text
  • În noiembrie 2020, judecătorii Marius Damian Mitea și Ciprian Coadă, de la Curtea de Apel Constanța, au decis achitarea definitivă a fostului director executiv adjunct al SPIT Carmen Aurelia Trentea Tatu.    
 
  • În același dosar, judecătorii Curții de Apel au decis condamnarea definitivă a Virginiei Uzun, fost director executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale (S.P.I.T.) al mun. Constanța, la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu.
 
 
Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa a contestat în instanță victoria obținută de Carmen Aurelia Trentea Tatu, fost director executiv adjunct al serviciului.
 
În primă instanță, Serviciul Public de Impozite și Taxe a fost obligat de Tribunalul Constanța la calcularea şi plata către Carmen Aurelia Trentea Tatu a drepturilor salariale care i s-ar fi cuvenit în perioada 11.07.2018 – 07.12.2020, actualizate cu indicele de inflaţie.
 
SPIT a mai fost obligat la plata către reclamantă a dobânzii legale aferente sumelor ce vor fi stabilite potrivit celor dispuse în alineatului precedent, începând cu data de 08.12.2020 şi până la data plăţii efective.
 
Decizia tribunalului a const contestată de SPIT la Curtea de Apel Constanța.
 
Urmează ca în perioada următoare să fie stabilit un prim termen de judecată.
 
Carmen Aurelia Trentea Tatu a fost acuzată de DNA de fals intelectual în formă continuată, complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.
 
În noiembrie 2020, judecătorii Marius Damian Mitea și Ciprian Coadă, de la Curtea de Apel Constanța, au decis achitarea definitivă a fostului director executiv adjunct al SPIT Carmen Aurelia Trentea Tatu.    
 
În același dosar, judecătorii Curții de Apel au decis condamnarea definitivă a Virginiei Uzun, fost director executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale (S.P.I.T.) al mun. Constanța, la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Înalta Curte i-a respins acțiunea Virginiei Uzun, fosta șefă a SPIT Constanţa, condamnată definitiv pentru abuz în serviciu
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii