Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valentina Matea, prim-vicepresedintele Sindicatului ROPOL – „Se încheie un an dezamăgitor pentru polițiști“

ro

01 Jan, 2022 00:00 2011 Marime text

 
  • „Menținerea salariului la nivelul anului 2009 prin neaplicarea Legii salarizării 153/2017 și înghetarea/tăierea altor drepturi așa cum au fost deja anunțate, precum și restanțele salariale amânate în timp, conturează un nou an greu pentru polițiști“.
 
Anul 2021 a fost un an dezamăgitor pentru polițiști! O spune chiar Valentina Matea, prim-vicepresedinte al Sindicatului ROPOL, potrivit căreia „nimic nu s-a schimbat în plan profesional pentru noi, atât din punct de vedere al calității condițiilor de muncă, cât mai ales financiar“.
 
„Astăzi, se încheie un an dezamăgitor pentru polițiști. Un an în care au fost în prima linie în lupta cu pandemia Covid-19 și în care rezultatele activității, deși semnificative și lăudabile, au fost umbrite de neplăceri: Nimic nu s-a schimbat în plan profesional pentru noi, atât din punct de vedere al calității condițiilor de muncă, cât mai ales financiar“, a mai declarat, pentru ZIUA de Constanța, Valentina Matea, prim-vicepresedinte al Sindicatului ROPOL.
 


„Sperăm doar să fim sănătoși“

 
„Nu ne așteptăm ca noul an să fie unul altfel, pentru că deja polițiștii au primit câteva vești proaste în ceea ce-i privește. Sperăm doar să fim sănătoși pentru a face față noilor provocări ce se anunță a fi mult mai dificile.
 
Deficitul de personal se adâncește odată cu plecările din sistem, mai numeroase decât pot să acopere promoțiile din școlile MAI, sarcinile polițiștilor se înmulțesc pe zi ce trece nu doar ca urmare a activităților legate de pandemie.
 
Condițiile de muncă devin din ce în ce mai stresante și fără compensații: ore suplimentare neplătite, dotări insuficiente comparativ cu standardele de performanță impuse, nivelul de pregătire neîmbunătățit pentru că nu există condiții și timp efectiv alocat acesteia.
 
Peste acestea, menținerea salariului la nivelul anului 2009 prin neaplicarea Legii salarizării 153/2017 și înghetarea/tăierea altor drepturi așa cum au fost deja anunțate, precum și restanțele salariale amânate în timp, conturează un nou an greu pentru polițiști.
 
La fel de greu ca reducerile salariale de 25% din urma cu câțiva ani, care i-au marcat pe mulți dintre noi“, se mai arată în mesajul prim-vicepresedintelui Sindicatului ROPOL.
 
„Împreună suntem schimbarea!“
 
„Eu mi-aș dori ca noul an să aducă un gram de curaj și hotărâre fiecărui polițist, care să-l motiveze să lupte pentru drepturile sale așa cum știe să iși facă meseria, să lupte pentru un sistem corect cu el însuși și cu cetățeanul, să fie mândru că e polițist intr-o instituție care il apără și îi apreciază munca.
 
Foarte mulți dintre noi întâmpină anul 2022 fiind de serviciu. E un serviciu ca în oricare altă zi, le dorim însă, să nu aibă parte de evenimente neplăcute.
 
La mulți ani, tuturor! Și e bine să nu uităm că «Împreună suntem schimbarea!»“, a conchis agent șef principal de poliție Valentina Matea, prim-vicepresedinte al Sindicatului ROPOL.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Interviu online Valentina Matea, prim-vicepresedinte al Sindicatului ROPOL - „Sunt polițiști care lucrează pentru trei, patru colegi care nu sunt în sistem!“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii