Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franks (FMI) Ar fi fost mai utila cresterea TVA si a cotei unice

ro

23 May, 2010 12:27 912 Marime text

Fondul Monetar Internaţional a discutat cu autorităţile române mai multe posibilităţi de reducere a deficitului bugetar, printre care şi creşterea TVA şi a cotei unice, dar şi trecerea la un impozit progresiv pe venit, a declarat, ieri, şeful misiunii FMI pentru România, Jefferey Franks, într-un comunicat transmis de Biroul de la Bucureşti al Fondului.

"Autorităţile române şi Fondul Monetar Internaţional sunt întru totul de acord că sunt necesare măsuri urgente de ajustare pentru a remedia situaţia economică gravă în care se află România. Am discutat mai multe posibilităţi şi combinaţia corectă de măsuri de care ar putea fi nevoie. FMI a sugerat o variantă care ar fi dus la o siguranţă sporită a măsurilor de creştere a veniturilor. Printre măsurile din sfera veniturilor discutate se numărau creşterea TVA şi a cotei unice, inclusiv trecerea la un impozit progresiv pe venit', a precizat Jeffrey Franks.

Şeful misiunii FMI pentru România a mai adăugat că 'dată fiind dimensiunea deficitului bugetar, în orice variantă ar trebuit să fie incluse şi măsuri dureroase de reducere a cheltuielilor publice. Opţiunea guvernului s-a concentrat în special pe reducerea cheltuielilor pe care Executivul le consideră a fi măriri nesustenabile a cheltuielilor, decise în ultimii ani'. În comunicat se mai specifică faptul că 'FMI recunoaşte că alegerea variantei care va fi aplicată aparţine guvernului şi este de acord că decizia guvernului va asigura rămânerea bugetul anului 2010 în limitele corecte'.

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat vineri la postul de televiziune France 2 că situaţia din România s-a degradat mai mult decât au crezut experţii FMI.

Sursa: agerpres.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii