Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța, gazdă pentru cea de-a XI-a ediție a Școlii de Vară de Medii Virtuale (creatiVE)

ro

13 Jul, 2023 15:23 1094 Marime text
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Laboratorul de Cercetare în domeniul Realității Virtuale și Augmentate (CeRVA), din cadrul Facultății de Matematică și Informatică (FMI), în colaborare cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București și Centrul European de Cercetare în Realitate Virtuală din Brest, Franța, organizează cea de-a XI-a ediție a Școlii de Vară de Medii Virtuale din România – „Virtual Heritage Edition” (creatiVE2023), care va avea loc în perioada 17 - 31 iulie 2023.

„Școala de Vară creatiVE 2023 are drept scop experimentarea tehnologiilor de realitate mixtă în contextul patrimoniului cultural al României, în particular, aducerea la viață a Mănăstirii Cârţa din Țara Făgărașului prin gamificare. Sunt invitați să participe studenți ai universităților organizatoare, precum și din alte centre universitare din țară și străinătate, alături de specialiști în domeniile realitate virtuală și augmentată. Totodată, suntem convinși că vor exista pasionați interesați de evenimentul nostru și în rândul elevilor provenind din liceele de prestigiu din Constanța”, precizează prof. univ. dr. Dorin-Mircea Popovici, coordonatorul proiectului creatiVE, conform unui comunicat al Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța.

Evenimentul este organizat cu sprijin financiar din partea Ministerului Educației și al Agenției Universitare Francofone și beneficiază de susținerea partenerilor academici - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, precum și de sprijin din partea firmelor AYG, M7Electronics și 404 Design not found.

Citește și: 

Universitatea Ovidius din Constanța, la cea de-a treia întâlnire transnațională în cadrul proiectului Digital Waste
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii