Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:05 06 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” Constanța Facultatea de Matematică și Informatică a organizat Sesiunea de comunicări matematice

ro

12 Dec, 2022 14:16 1254 Marime text


În data de 10 decembrie 2022, Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității „Ovidius” Constanța (UOC) a organizat a patra ediție a Sesiunii de comunicări matematice dedicate studenților, masteranzilor și doctoranzilor în Matematică, dar și elevilor și cadrelor didactice din liceele din Constanța.

Activitatea a fost împărțită în două secțiuni. Un număr de peste 50 de participanți din țară și din străinătate au fost prezenți.

Prima secțiune s-a desfășurat în format fizic și a constat în prezentarea lucrărilor științifice realizate de studenții înscriși la programul de licență matematică și informatică, alături de masteranzii de la programul Matematică școlară avansată și studenți de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Totodată, printre participanți s-au numărat și elevi și cadre didactice din licee constanțene.

Cea de-a doua secțiune a manifestării, dedicată doctoranzilor, s-a desfășurat în format online și a reunit participanți de la Şcoala Doctorală de Matematică a UOC, de la universităţi din țară (Bucureşti, Braşov, Cluj, Craiova), precum şi doctoranzi de la universităţi din străinătate (Benin, India, Marea Britanie, Republica Moldova, Slovenia, Turcia).

„Tematica abordată în cadrul primei secțiuni a vizat trecerea de la conținuturi învățate în liceu către subiecte de Analiză matematică și Algebră de nivel superior. Prezentările au avut un puternic impact, mai ales asupra elevilor și studenților din anul I, întrucât rezultatele prezentate au aplicații profunde în fizică și în matematică aplicată, ceea ce întărește convingerea tinerilor participanți că matematica este o disciplină fundamentală, care leagă celelalte științe exacte. În cadrul secțiunii dedicate doctoranzilor au fost abordate teme actuale și de interes, cu un nivel științific ridicat, din Algebră, Analiză matematică și Geometrie”, a declarat conf. univ. dr. Gabriela Badea, prodecanul Facultății de Matematică și Informatică.


Universitatea „Ovidius” din Constanța este gazda Sesiunii de comunicări matematice din anul 2019.

Facultatea de Matematică și Informatică a colaborat cu Societatea de Științe Matematice, filiala Constanța și cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța în privința organizării evenimentului.

Citește și:
Universitatea „Ovidius” Constanța începe selecția pentru parteneri privați, cu scopul de a forma un consorțiu pentru învățământul dual


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii