Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Experiment Ştirile ProTV Cât rezistă un portofel nesupravegheat în Eforie, Costineşti şi Mamaia

ro

05 Aug, 2011 16:33 1865 Marime text

E puhoi de lume pe litoral şi unde sunt zeci de mii de oameni doar cu grija distracţiei, sunt şi hoţi. Politisţii spun că se fură de peste tot: de pe plajă, din maşini sau camere de hotel. Reporterii Pro TV au făcut un experiment care ne poate face totuşi să credem că excepţia întăreşte regula: în patru staţiuni diferite au lăsat pe plajă, la vedere, un portofel burduşit, dar, deşi au stat la distanţă şi au aşteptat cu orele, nimeni nu l-a furat. Nu încercaţi, însă, aşa ceva pe cont propriu.

Primul popas: Eforie Nord. Personajul nostru şi-a ales un loc lângă stabilopozi, în aproprierea unor familii. Soarele încinge plaja şi omul vrea să facă o baie. Trec mai bine de zece minute şi nimeni nu se atinge de lucruri, chiar dacă portofelul e la vedere. Turistul e tot plecat. După alte zece minute, un tânăr pare interesat. Cei doi turişti, rugaţi să aibă grijă de bunuri, nici nu se uită la prosop chiar dacă cineva îi dă târcoale. Până la urmă, nimeni n-a furat nimic.

Ne mutam în Costineşti. Dar nici aici portofelul nu tentează pe nimeni. Am vrut să vedem ce ni se întâmplă şi la Mamaia: turiştii cu bani atrag, în principiu, şi hoţi cu ambiţii mari. Şi aici scăpăm nejefuiţi. Cu un pas înaintea hoţilor sunt administratorii plajelor din Neptun. Ei au inchiriat de la bancă un seif cu zeci de casete blindate şi l-au pus direct pe nisip.

Poliţiştii susţin că puţini dintre cei prădaţi se duc să anunţe acest lucru: turiştii sunt siguri că dacă au rămas fără telefon sau fără portofel este aproape imposibil să şi le recupereze. Oficial, în 30 de zile au fost înregistrate 53 de jafuri în această vară.

www.stirileprotv.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii