Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea va inaugura "Triunghiul manastirilor"

ro

21 Aug, 2011 09:20 1069 Marime text

Ministrul Turismului, Elena Udrea, va inaugura saptamana viitoare, la Tulcea, "Triunghiul Manastirilor", o investitie realizata de Consiliul Judetean (CJ) cu sprijinul financiar al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

"Cu siguranta, voi veni la receptia lucrarilor realizate in proiectul 'Triunghiul Manastirilor', pentru ca este un proiect la care tin. Este un exemplu pentru ceea ce inseamna existenta infrastructurii in dezvoltarea turismului si sunt convinsa ca drumul care leaga cele trei manastiri va aduce un numar tot mai mare de vizitatori in judetul Tulcea", a declarat, sambata, ministrul Turismului, Elena Udrea.

La randul sau, presedintele CJ Tulcea, Victor Tarhon, a afirmat ca receptia lucrarilor realizate in cadrul proiectului cunoscut sub numele de "Triunghiul manastirilor" este programata pentru saptamana viitoare. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a participat vineri, la Sulina, la cea de-a VI-a editie a scolii de vara "Comunitati romanesti, identitate europeana", organizata de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, si a vizitat padurea Letea. Oficialul guvernamental a anuntat ca doreste sa se implice intr-un proiect pentru protejarea padurii si transformarea cailor crescuti in stare de semi-salbaticie intr-un produs turistic.

Sambata, ministrul Elena Udrea a vizitat mini-portul din localitatea Sfantu Gheorghe, conform CJ, aceasta investitie realizata cu sprijinul MDRT urmand sa fie inaugurata luna viitoare. "Am fost foarte surprinsa de numarul mare de turisti din Sulina, dar am constatat ca agentii economici nu au fost pregatiti pentru acest numar record. Am vazut asta la Sulina si am aflat ca saptamana trecuta, la Sfantu Gheorghe, s-a intamplat la fel, o dovada fiind faptul ca circa 1.500 de turisti care au vrut sa participe la festivalul 'Anonimul' nu aveau nava pentru a se intoarce in Tulcea. Cred ca investitia din Sfantu Gheorghe este cu atat mai bine-venita in aceste conditii", a declarat vineri ministrul Udrea in timpul intalnirii cu studentii bursieri ai statului roman.

Proiectul "Triunghiul manastirilor" a fost inaintat spre finantare inca din anul 2004, insa din cauza lipsei fondurilor necesare realizarea acestuia a fost amanata. In valoare de peste 75,8 milioane de lei, proiectul vizeaza modernizarea a 38,2 kilometri de cai de acces care unesc manastirile Saon, Celic-Dere si Cocosu si are drept obiectiv dezvoltarea turistica durabila si a mediului de afaceri in nordul judetului Tulcea.

De rezultatele acestui proiect vor beneficia, conform CJ, minimum 135.000 de turisti pe an, 40.000 de locuitori ai judetului Tulcea si 38 de agenti economici care isi desfasoara activitatea in zonele avute in vedere de proiect sau in imediata apropiere a acestora.

Sursa: www.ziare.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii