Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echivalarea diplomelor romanesti, dezbatuta in SUA si Europa

ro

16 May, 2010 13:02 747 Marime text

Studenții români de la Harvard, MIT și Boston University, alături de tinerii profesioniști români din Boston au dezbătut noul proiect de lege al educației naționale, la o inițiativă a Societății Globale a Studenților și Tinerilor Profesioniști Români (GRSPSociety).

În cadrul dezbaterii de la Boston, oragnizată pe 9 mai, subiectul cel mai intens discutat a fost cel al echivalării diplomelor obținute în străinatate.

"Problema principală e cum se va stabili lista universităților internațional recunoscute și echivalarea creditelor din sistem internațional in România", consideră Nicolae Done, cercetător la Harvard School of Public Health.

În urma dezbaterilor, Societatea Globală a Studenților și Tinerilor Profesioniști Români a întocmit un raport cu principalele concluzii ale dezbaterilor din diaspora, cât și un set de recomandări care să răspundă mai bine nevoilor învățământului superior românesc. Rezultatele au fost înaintate factorilor de decizie din Guvernul și Parlamentul României, în cadrul Congresului Studenților din România, din 13 mai. Inițiativa face parte din campania „Comment", lansată de Uniunea Studenților din România (USR).

Sursa: evz.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii