Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Premierea militarilor din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” la concursul Norvegian Foot March (GALERIE FOTO)

ro

03 Aug, 2023 11:07 635 Marime text
Sursa foto: Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”
  • Astăzi, 3 august 2023, la sediul comandamentului Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, subofițerul de comandă al Statului Major al Apărării, plutonier adjutant principal SAS Florea, a înmânat diplome de merit participanților la concursul Norvegian Foot March.
 
Astăzi, 3 august 2023, la sediul comandamentului Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, subofițerul de comandă al Statului Major al Apărării, plutonier adjutant principal SAS Florea, a înmânat diplome de merit participanților la concursul Norvegian Foot March, transmite un comunicat din partea Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”.
 
 
În perioada 25-26 iulie 2023, militari din Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” au luat startul, alături de aproximativ alți 200 de militari străini, la competiția Norwegian Foot March, eveniment organizat de către Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.
 
 
Recunoscută ca una dintre cele mai dure competiții militare din lume, anduranța fizică și psihică a concurenților a fost pusă la încercare prin parcurgerea unei distanțe de 30 de km, având asupra lor un rucsac cu greutatea de 11 kg, timpul necesar pentru încheierea acesteia fiind aferent vârstei fiecărui competitor.
 
 
Norwegian foot march s-a desfășurat pentru prima dată în Norvegia în anul 1915, ca un test de anduranță pentru soldații din armata norvegiană, cu scopul de a muta rapid unități mari de trupe pe distanțe lungi, într-un mod care să le permită să fie gata de luptă în mod eficient chiar și după marș, purtând un rucsac sau o armă cu o greutate de 11 kg.

Scopul actual este de a genera interes general în marșul pe distanțe lungi în rândul personalului militar și civil, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:

Constanța: Brigada 9 Mecanizată „Mărășești“ a executat primul exercițiu de tragere în Polonia! (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii