Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Excelența, premiată la Ziua Imnului Național al României (GALERIE FOTO)

ro

01 Aug, 2023 14:02 1643 Marime text
Sursa foto: Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale
  • Comandamentul Flotei a acordat diplome de excelență elevilor și studenților instituțiilor de învățământ militar care s-au remarcat prin excelență la învățătură de Ziua Imnului Național al României.
 
 
Imnul Național este unul dintre simbolurile cele mai de preț ale unui stat, precum și o parte foarte semnificativă a identității naționale. Intonat pentru prima dată la 29 iulie 1848, în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, „Deșteaptă-te, române!”, pe versurile lui Andrei Mureșanu și muzica lui Anton Pann, s-a convertit automat în imnul revoluționarilor pașoptiști. Ulterior, cântecului i s-au imprimat valențe istorice și de tradiție sinonime cu deschiderea față de schimbare, de lumea nouă, de emancipare, transmite un comunicat din partea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.
 
 
La 175 de ani de când a fost intonat pentru prima oară, Imnul Național al României a fost celebrat, pe 29 iulie, și de Forțele Navale Române, care au luat parte la manifestarea publică organizată în cinstea evenimentului, în Piața Ovidiu.
 
 
Cu acest prilej, Comandamentul Flotei a acordat diplome de excelență elevilor și studenților instituțiilor de învățământ militar care s-au remarcat prin excelență la învățătură. Din partea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, distincția i-a revenit elevei Teodora Băluță. Fata are 21 de ani și, ca o coincidență fericită, este originară din Vâlcea, unde a și absolvit Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. A optat pentru o carieră în Forțele Navale Române atrasă de noblețea uniformei albe, dar și de mirajul magnetic al mării și al sublimei aventuri pe care o promite fiecărui matelot.
 
 
La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, elev fruntaș Bianca Băluță studiază Comunicații navale și observare semnalizare. Încă din primul semestru, eleva s-a remarcat prin rezultate deosebite la învățătură, semn că este pasionată de drumul pe care l-a ales și că este motivată pentru excelență. Acum, la finalul celui de-al doilea semestru, Bianca a reușit, din nou, să se poziționeze în fruntea clasamentului, fapt care i-a și adus titlul de recunoaștere a sârguinței, înmânat de către locțiitorul comandantului Flotei, comandorul Nicu Chirea, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:

Conferință militară la Constanța: Maiștrii și subofițerii de comandă din Forțele Navale Române au un nou lider!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii