Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce suferă instituţiile din Mangalia de „girofar”

ro

22 Aug, 2011 14:01 1089 Marime text

În urmă cu doi ani, presa locală prezenta imagini cu Nissan-ul primarului Tusac dotat cu una bucată girofar roşu-albastru. Montat ilegal, după cum ne spune Codul Rutier. În aprilie 2009, fostul microbuz al primăriei a fost cadorisit, la fel de ilegal, cu girofar albastru şi un autocolant cu „Poliţia Locală", asta înainte cu un an ca legea acestei instituţii să intre în vigoare.

Iată că a venit şi rândul autoturismului (Logan) aparţinând firmei de salubrizare să îşi monteze un minunat girofar galben. Iată ce spune legea (OUG 195/2002, cap IV, art 32): "pentru lumina galbenă - autovehiculele cu mase şi/sau dimensiuni de gabarit depăşite ori care însoţesc asemenea vehicule, cele care transportă anumite mărfuri sau substanţe periculoase, cele destinate întreţinerii, reparării ori verificării unor lucrări efectuate în partea carosabilă sau executării unor lucrări de drumuri, curăţeniei străzilor, deszăpezirii sau tractării, transportului şi depanării autovehiculelor rămase în pană sau avariate, precum şi tractoarele care tractează utilajele agricole si tehnologice cu dimensiuni de gabarit depăşite).

Numai în cazul în care utilizatorii Loganului sunt dintre cei care au curăţat strada după cei ce au participat la Liberty Parade, lucru de care ne îndoim serios, am putea spune că girofarul a fost montat în mod legal. Însă, după cum ne-a declarat şi comandantul Poliţiei Municipiului Mangalia, Loganul de la salubrizare nu avea niciun drept să îşi monteze girofar, iar comisar şef Nicolae Pescaru ne-a declarat că urmează să ia legătura cu proprietarii maşinii pentru a-i atenţiona.

http://www.infocallatis.ro/?p=4908

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii