Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii din Constanţa, invitaţi la Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic

ro

02 Oct, 2012 21:12 1683 Marime text

Fundatia World Vision Romania – Biroul Zonal Constanta in parteneriat cu Consiliul Judetean Constanta, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii si Colegiul National “Mircea cel Batran” organizeaza in scop caritabil, o suita de evenimente edcuativ-distractive pentru copii, in cadrul Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic, sub tutela Agentiei Spatiale Romane.  
In perioada 4 -8 octombrie, prescolarii si elevii de ciclu gimnazial sunt invitati sa participe in mod activ la o serie de activitati menite a le imbunatati cunostintele generale despre spatiul cosmic, a le stimula imaginatia si creativitatea, precum si spiritul de competitie.
Pe data de 4 octombrie, incepand cu orele 14:30, saptezeci de elevi de clasa a VIII-a din scolile constantene vor participa in sala de conferinte aferenta Planetariului, la o dezbatere pe teme stiintifice sustinuta de o echipa de elevi ai Colegiului National „Mircea cel Batran”, premiati la NASA.

Vizite la Planetariu

In urmatoarea zi, elevii vor efectua vizite la Planetariu si la observatorul astronomic, din ora in ora, invatand lucruri interesante despre sistemul nostru solar, stele si constelatii, dar si depre soare, beneficiile sale cat si efectele nocive, in cadrul expozitiei „Soarele – astrul vietii”.   
La sfarsit de saptamana, copiii se vor putea intrece in cadrul a doua competitii adecvate varstei lor. Sambata, pe 6 octombrie, micutii de gradinita si elevii de clasele I-IV vor participa la mini-crosul Extraterestrilor, o competitie sportiva amuzanta, in care, la mare pret sunt costumatiile participantilor. Mini-crosul se ve desfasura in incinta Delfinariului, pe un traseu delimitat anterior. Liderul crosului va fi mascota Extratery, un extraterestru – voluntar vernil, care poarta un costum spatial creat de designerul Liliana Cornila din Constanta si care are responsabilitatea cosmica de a crea o atmosfera placuta la competitie. Castigatorii vor fi premiati cu jocuri interesante, fursecuri si dulciuri oferite de sponsori, baloane si un trofeu in acord cu tema crosului. Muzica si buna dispozitie nu vor lipsi la aceasta activitate!
Duminica, sunt invitati la competitie, elevii din clasele V-VIII. Pentru ei am pregatit un concurs pe teme de astronomie, intitulat „Astro 2012”. Premiile sunt pe masura si le vor permite castigatorilor sa isi cultive si pe viitor pasiunea pentru stele. Iar pentru a respecta regula potrivit careia dupa examene si competitii care iti solicita intelectul este nevoie si de putina relaxare, elevii vor ramane sa se distreze impreuna, in cadrul unei petreceri in aer liber, de unde nu vor lipsi muzica moderna si dansul.

Concurs de desene

Concursul de desene „Viitor astronaut” este o alta activitate pentru copii, cu urmatoarea tema: modificari fiziologice suferite de corpul uman in spatiul cosmic. O tema nu foarte simpla dar care ii obliga pe copii sa se documenteze inainte de a desena pentru a sti ce sa deseneze!
Participarea copiilor la toate activitatile prezentate anterior se face prin achizitia unui singur bilet de participare emis de Fundatia World Vision in scopul de a sustine proiectul „Impreuna pentru viitor”.
Banii stransi vor servi pentru a continua activitatile derulate in cadrul unei atelier de creatie, de 15 tineri seropozitivi din localitatea Medgidia, tineri care confectioneaza de cinci ani de zile, obiecte de decor, bijuterii si lumanari decorative. Ne dorim ca atelierul sa devina o unitate protejata astfel incat tinerii sa beneficieze pe viitor si de un loc de munca.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii