Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Constanța Spațiul verde de lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța va fi reamenajat (DOCUMENT)

ro

22 Apr, 2024 15:22 906 Marime text
  • Obiectivul de investiții „Reamenajarea spațiului verde în zona centrală, lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța” se află pe ordinea de zi a ședinței CL Constanța.
  • Terenul care urmează să fie supus investiției, în suprafață de 705 mp, este amplasat în Municipiul Constanța, în centrul orașului, Ia intersecția străzii Decebal cu strada Mircea cel Bătrân și face parte din categoria terenurilor neutilizate, cu un aspect inestetic la nivelul imaginii urbane.
 
Consiliul Local Constanța este convocat în ședință ordinară, în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, vineri, 26 aprilie, de la ora 10:00.  Pe ordinea de zi a ședinței ordinare se află și Proiectul de hotărâre nr. 204/2024 privind aprobarea documentației tehnico-economică –faza Studiu de fezabilitate (S.F./P.A.C.) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajarea spațiului verde în zona centrală, lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța”. Inițiatorul proiectului care are avizele Comisiilor de specialitate nr. 1 si nr. 3 este primarul Vergil Chiţac.
 
Terenul care urmează să fie supus investiției, în suprafață de 705 mp, este amplasat în Municipiul Constanța, în centrul orașului, Ia intersecția străzii Decebal cu strada Mircea cel Bătrân și face parte din categoria terenurilor neutilizate, cu un aspect inestetic la nivelul imaginii urbane.
 
Prin investiția care se propune asupra terenului se urmărește  creșterea calității și suprafeței de spațiu verde, îmbunătățirea accesibilității la elementele de cadru natural, îmbunătățirea calității spațiului public urban și utilizarea într-un mod adecvat al acestui spatiu.
 
Zona studiată este tranzitată de un flux semnificativ de automobile, dar și de pietoni, fapt ce sporește necesitatea existenței unui spațiu public estetic, funcțional și calitativ. Spațiul amenajat va fi reîntrodus în circuitul urban, imaginea urbană a orașului se va îmbunătăți, vor crește indicatorii de calitate a mediului înconjurator și în mod direct starea de sănătate a locuitorilor.
 
Proiectul va contribui la îmbunătățirea factorilor de mediu și a condițiilor de viață, la înfrumusețarea aspectului urbanistic al localității, precum și Ia îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța. Obiectivul specific atins prin proiect este reamenajarea spațiului verde existent prin lucrări specifice și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber pentru locuitorii orașului.
 
În acest sens UAT municipiul Constanța a initiat proiectul „Reamenajarea spatiului verde în zona centrală Iângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța". Una dintre activitatile de pregătire a proiectului o reprezinta elaborarea Studiului de fezabilitate, întocmit în conformitate cu prevederile contractului de prestări servicii înregistrat sub nr. 267616/22.12.2022, prelungit prin actele adiționale nr. 75752/12.04.2023 și nr. 200671/17.10.2023. Documentația a fort analizată de membrii comisiei tehnico-economice și avizată favorabil conform aviz CTE nr. 77995/11.04.2024.
 
Din Studiul de fezabilitate au rezultat următorii indicatori: Valoarea totală estimată a investiției este în cuantum de: 2.360.660,50 lei fără TVA, respectiv 2.808.160,36 lei cu TVA.
 
Având în vedere prevederile art. 44 alin.1 din Legea nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare; în temeiul prevederilor art. 136 alin.1 din OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterloare, a fost inițat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice - faza Studiu de fezabilitate (S.F./P.A.C.) și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajarea spațiului verde în zona centrală, lângă Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța.
 
În secțiunea Documente puteți consulta proiectul de hotărâre la care facem referire.
 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Terenul de peste 12.000 mp, amplasat de-a lungul lacului Tăbăcăriei: Reamenajarea spațiului verde din zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța, în atenția aleșilor locali (DOCUMENT)

Ședință CL Constanța: Aleșii locali vor aproba schimbul unor spații de locuit construite de ANL, dar și actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri (DOCUMENT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii