Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Terenul de peste 12.000 mp, amplasat de-a lungul lacului Tăbăcăriei Reamenajarea spațiului verde din zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța, în atenția aleșilor locali (DOCUMENT)

ro

21 Apr, 2024 16:51 605 Marime text
  • Proiectul de hotărâre nr. 205/2024 privind aprobarea documentației tehnico-economică – faza Studiu de fezabilitate (S.F./P.A.C.) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajarea spațiului verde zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța se află pe ordinea de zi a ședinșei CLM Constanța din data de 26 aprilie.
  • Proiectul inițat de primarul Vergil Chiţac are avizele Comisiilor de specialitate nr. 1 şi nr. 5.
  • Terenul care urmează a fi supus investiției, în suprafață de 12.129 mp, este amplasat în Municipiul Constanța, zona Parc Tăbăcărie, de-a lungul lacului Tăbăcăriei, județul Constanța și face parte din categoria terenurilor neutilizate, cu un aspect inestetic la nivelul imaginii urbane.
  • Prin investiția care se propune asupra terenului se urmărește creșterea calității suprafeței de spațiu verde, îmbunatățirea accesibilității la elementele de cadru natural, îmbunătățirea calitatii spațiului public urban și utilizarea într-un mod adecvat al acestui spațiu. 

Consiliul Local Constanța este convocat în ședință ordinară, în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, vineri, 26 aprilie, de la ora 10:00.  Pe ordinea de zi a ședinței ordinare se află și Proiectul de hotărâre nr. 205/2024 privind aprobarea documentației tehnico-economică – faza Studiu de fezabilitate (S.F./P.A.C.) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajarea spațiului verde zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța. Proiectul inițat de primarul Vergil Chiţac are avizele Comisiilor de specialitate nr. 1 şi nr. 5.

Imaginea urbană a Constanței este lipsită de spațiu verde, fiind invadată de noi construcți; parcurile sunt într-un număr foarte mic, iar cele existente au nevoie de îmbunătățiri. Prin implementarea acestui proiect se va crea un pol de interes care să atraga locuitorii orașulul cu implicații benefice asupra comunității locale. 

Crearea unui spațiu pentru membrii comunității locale va fi destinat pentru petrecerea timpului liber în aer curat, într-un spațiu plăcut, umbrit și armonios. Spațiul amenajat va fi reintrodus în circuitul urban, imaginea urbană a orașului se va îmbunătăți, vor crește indicatorii de calitate a mediului înconjurător și în mod direct starea de sănătate a locuitorilor.

Terenul care urmează a fi supus investiției, în suprafață de 12.129 mp, este amplasat în Municipiul Constanța, zona Parc Tăbăcărie, de-a lungul lacului Tăbăcăriei, județul Constanța și face parte din categoria terenurilor neutilizate, cu un aspect inestetic la nivelul imaginii urbane. Prin investiția care se propune asupra terenului se urmărește creșterea calității suprafeței de spațiu verde, îmbunatățirea accesibilității la elementele de cadru natural, îmbunătățirea calitatii spațiului public urban și utilizarea într-un mod adecvat al acestui spațiu. 

Proiectul va contribui la îmbunătățirea factorilor de mediu și a condițiilor de viață, la înfrumusețarea aspectului urbanistic al localității, precum și la îmbunătățirea mobilității în Municipiul Constanța. 

Obiectivul specific atins prin proiect este reamenajarea spațiului verde existent prin lucrări specifice și transformarea lui în zonă de agrement și petrecere a timpului liber pentru locuitorii orașului. 

În acest sens UAT municipiul Constanța a inițiat proiectul „Reamenajarea spatiului verde zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța".

Una dintre activitățile de pregătire a proiectului o reprezintă elaborarea Studiului de fezabilitate, întocmit în conformitate cu prevederile contractului de prestări servicii înregistrat sub nr. 267616/22.12.2022, prelungit prin actele adiționale nr. 75752/12.04.2023 și nr. 200671/17.10.2023. 

Documentația a fost analizată de membrii comisiei tehnico-economice și avizată favorabil conform aviz CTE nr. 77994/11.04.2024. 

Din Studiul de fezabilitate au rezultat urmatorii indicatori: Valoarea totala estimată a investiției este în cuantum de: 23.905.759,06 lei fără TVA, respectiv 28.438.869,58 lei cu TVA, din care C+M: 2.105:123,71 lei fără TVA, respectiv 2.505.097,21 lei cu TVA. 

Față de cele prezentate, în temeiul prevederilor art. 136 alin. (8) lit. b) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, a fost întocmit prezentul raport de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economid - faza Studiu de fezabilitate (S.F./P.A.C.) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajarea spațiului verde zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța", spre a fi supus dezbaterii și aprobării plenului Consiliului Local al municipiului Constanța. 

În secțiunea Documente puteți consulta proiectul de hotărâre la care facem referire.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Ședință CL Constanța: Aleșii locali vor aproba schimbul unor spații de locuit construite de ANL, dar și actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri (DOCUMENT)

Se modifică organigrama, statul de funcții și Regulamentul de organizare și funcționare ale Direcției Generale de Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii