Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia de educaţie din Senat a decis Profesorii nu vor mai avea majoritatea în CA-urile şcolilor

ro

16 Sep, 2010 20:27 851 Marime text

Comisia de învăţăţământ a Senatului a adoptat joi un amendament la Legea educaţiei potrivit căruia profesorii nu vor mai primi jumătate dintre locurile din Consiliile de administraţie ale şcolilor, cele mai multe fiind acordate părinţilor, primăriei şi consiilor locale.

Astfel, înCA-urile formate din nouă membri, patru locuri vor reveni profesorilor, inclusiv directorului unităţii, un reprezentant al primarului, doi reprezentanţi ai Consiliului local şi doi reprezentanţi ai părinţilor. În Consiliile de administraţie formate din 13 membri este păstrată aceeaşi pondere, astfel încât cadrele didactice vor avea şase locuri, Primăria unul, iar Consiliul local şi părinţii câte trei fiecare.

În ceea ce priveşte atribuţiile Consiliului de administraţie, a fost introdus amendamentul potrivit căruia orice hotărâre de ordin strategic care vizează procedurile de ocupare a posturilor, a funcţiilor de conducere, acordarea gradaţiei de merit, restrângerea de activitate, aplicarea de sancţiuni, este luată prin vot secret.

Potrivit formei Legii educaţiei adoptate de Camera Deputaţilor, Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ erau formate 50% din cadre didactice şi 50% din reprezentanţi ai părinţilor şi ai autorităţilor locale, în pondere egală de 25%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii