Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce program de turism va prezenta USL mâine la Mamaia

ro

25 Aug, 2011 18:13 1284 Marime text

Viziunea Uniunii Social-Liberale în materie de turism porneşte cu o diagnoză a stării actuale a domeniului şi, deloc surprinzător, cu diverse critici la adresa actualei guvernări.

În materie de soluţii, USL propune o serie de facilităţi fiscale pentru operatorii de turism, măsuri care au ca scop încurajarea investiţiilor.

"Scutirea de impozit pe profit pe o perioadă de 3 ani pentru investiţii noi în cluburi de turism (hoteluri, spa, agrement, restaurante etc), scutirea de impozit pe profit pe o perioadă de 3 ani pentru parcuri tematice, de distracţie şi echitaţie, scutirea de impozit pe profit pe o perioadă de 5 ani pentru investiţii înturismul balnear sau scutirea de impozit pe profitul reinvestit, cu condiţia efectuării de investiţii pentru îmbunătăţirea structurii de cazare, alimentaţie publică, agrement, porturi turistice şi parcuri de distracţie", sunt câteva dintre măsurile cuprinse în programul USL, obţinut în exclusivitate de REALITATEA.NET.

În plus, social-democraţii şi liberalii au schiţat şi un program de tipul "Prima casă", aplicabil investitorilor în turism, intitulat "Prima piscină". Scopul ? Prelungirea sezonului pe litoral.

Şi ca să nu promită doar lapte şi miere pentru afaceriştii din branşă, Uniunea avertizează că dacă va veni la guvernare, va creşte de zece ori taxele şi impozitele pentru structurile hoteliere privatizate şi nefolosite. Ca alternativă, statul ar putea răscumpăra "ruinele" pentru a le moderniza şi reprivatiza.

Nici turismul montan, balnear, agro, eco sau în Deltă nu sunt uitate, opoziţia enunţând soluţii pentru fiecare dintre subdomenii.

Astfel, în materie de turism eco, USL îşi propune să valorifice capitalul natural unic în UE, reprezentat de "pădurile virgine împreună cu fauna şi flora", iar când vine vorba de destinaţia Delta Dunării, alianţa PSD-PNL vrea să excursii cu "hidrobuze, hoteluri plutitoare şi pontoane dormitor".

Uniunea Social Liberală îşi va lansa, vineri, la Mamaia, programul pentru Turism, eveniment la care vor participa preşedinţii PSD, Victor Ponta, PNL, Crin Antonescu, şi PC, Daniel Constantin.

USL şi-a lansat în acest an şi viziunea privind administraţia publică şi dezvoltarea regională, platforma fiscală şi economică, programul "Agricultura şi dezvoltarea satului românesc", dar şi viziunea pentru Educaţie - 'O şcoală inovativă, o şcoală pentru cariera profesională şi pentru viaţă'.

http://www.realitatea.net/prima-piscina-hoteluri-plutitoare-si-explorarea-padurilor-virgine-solutiile-usl-pentru-turism_864824.html#ixzz1W3OmqCmw

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii