Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cauzele exploziei de la Maternitatea Giulesti

ro

17 Aug, 2010 12:46 1709 Marime text
Explozia produsă în Secţia Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului condiţionat, respectiv de la neizolarea a două fire, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Conexiunea respectivă trecea prin spatele unui dulap din lemn care, din cauza căldurii s-a încins şi, în final, a început să ardă mocnit, declanşând incendiul.
Primele victime au fost trei copii cu probleme cardiorespiratorii.

Zona a fost izolată, urmând ca specialiştii să înceapă, în această dimineaţă, o experetiză care să stabilească exact cauzele producerii exploziei.


Potrivit sursei citate, incendiul nu s-ar fi produs dacă respectiva cameră ar fi fost supravegheată.

Prin anchetă, procurorii trebuie să stabilească dacă este un caz de neglijenţă, de ce nu supravegheta nimeni camera, cine a făcut improvizaţia electrică şi cine a aprobat-o.

Sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 17 Aug, 2010 10:37 SCUT CIRCUITUL unei instalatii electrice, poate fi provocat si de o ARMA cu MICROUNDE dusmana romanilor si Romaniei. Acest incident ar putea fi considerat a 5-a TINTA a celor care au in dotare ARME CU MICROUNDE SI PSIHOTRONICE dusmane Romaniei. Prima TINTA a fost accidentul cu EXPLOZIA rachetei de la MANGALIA, a doua TINTA a fost prabusirea nejustificata a unui avion la TUZLA in care au murit 12 persoane, a treia TINTA a fost SINUCIDEREA Madalinei Manole,a patra TINTA a fost accidentul aviatic din BRASOV ,iar a cincea TINTA a fost explozia de la maternitatea din BUCURESTI. Cred ca TREBUIE cautati si PEDEPSITI cei care-si fac de cap si ,sigur , nu se vor OPRI de buna voie, pentru ca INTERESUL POLITIC intern si extern este foarte mare...