Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța George Gabriel Vişan, ales preşedinte al CA al Argus SA, pentru 2 ani. Alte decizii importante, aprobate de acționari

ro

13 Jun, 2024 17:00 671 Marime text
  • Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Argus SA a aprobat Bugetul de Venituri şi Cheltuieli şi Programul de Investiţii pentru anul 2024; dar și descărcarea de gestiune a administratorilor societăţii pentru exerciţiul financiar 2023.
  • În adunarea generală au fost numiți și membrii Consiliului de Administraţie pentru un mandat de 2 (doi) ani, începând cu data de 21.04.2024, în următoarea componenţă: Vişan George Gabriel, Delia Maria Ştefan și Stan Bogdan.
  • Argus SA se ocupă de fabricarea uleiurilor și grăsimilor, este controlată de o Listă de acționari și administrată de George-Gabriel Vișan (fost deputat PSD de Constanța), Ștefan Delia și Bogdan Stan.
 
Consiliul de Administraţie al Argus SA, cu sediul social în Constanţa, strada Industrială nr. 1, în şedinţa extraordinară din data de 17.04.2024, în unanimitate a aprobat mai multe decizii.
 
Vişan George Gabriel (fost deputat PSD de Constanța),  administrator al Argus SA, a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Argus SA, pentru o perioadă de 2 ani, începând cu data de 21.04.2024. Preşedintele Consiliului de Administraţie ales a fost împuternicit să semneze Decizia Consiliului de Administraţie, întocmită în acest sens. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 2804 din data de 10 iunie 2024.
 
 
Acționarii au aprobat situaţiile financiare individuale şi consolidate pentru exerciţiul financiar încheiat la 31.12.2023
 
 
În aceeași zi s-a întrunit și Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Argus SA. În urma dezbaterilor care au avut loc în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990R şi ale Actului constitutiv al societăţii, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a votat mai multe hotărâri.
 
S-au aprobat cu o majoritate de 32.710.488 voturi "pentru", situaţiile financiare individuale şi consolidate pentru exerciţiul financiar încheiat la 31.12.2023, întocmite în conformitate cu OMFP nr. 1802/2014 cu modificările şi completările ulterioare, pe baza Raportului anual al Consiliului de Administraţie şi a Rapoartelor auditorului financiar.
 
De asemenea, s-a aprobat reportarea pierderii înregistrate de societate la data de 31.12.2023 în sumă de 52.631.160 lei şi acoperirea acesteia din profiturile viitoare conform prevederilor legale în vigoare.
 
Nu în ultimul rând, s-a aprobat întocmirea pentru exerciţiul financiar al anului 2023 a situaţiilor financiare anuale întocmite conform IFRS la 31.12.2023, set independent de situaţiile financiare anuale întocmite şi publicate în conformitate cu legislaţia română în vigoare.
 
 
Deloitte Audit SRL, numit auditorul financiar al Argus SA
 
 
Acționarii au numit auditorul financiar Deloitte Audit SRL, cu sediul în Bucureşti, pentru o perioadă 1 an, pentru auditarea situaţiilor financiare individuale şi consolidate aferente anului financiar 2024 şi mandatarea Consiliului de Administraţie pentru negocierea clauzelor financiare şi juridice ale contractului de servicii de audit financiar şi încheierea acestuia, cu respectarea tuturor prevederilor legale aplicabile acestei activităţi.
 
De asemenea, s-a aprobat Bugetul de Venituri şi Cheltuieli şi Programul de Investiţii pentru anul 2024; dar și descărcarea de gestiune a administratorilor societăţii pentru exerciţiul financiar 2023.
 
În adunarea generală au fost numiți și membrii Consiliului de Administraţie pentru un mandat de 2 (doi) ani, începând cu data de 21.04.2024, în următoarea componenţă:

1.Vişan George Gabriel, economist,
2. Delia Maria Ştefan, economist,
3. Stan Bogdan, avocat.
 
Infinity Capital Investments SA a fost mandatat să  semneze, în numele şi pe seama societăţii Argus SA, Contractul de Administrare cu membrii Consiliului de Administraţie.
 
S-a decis nivelul indemnizaţiei lunare brute în sumă de 3.317 lei cuvenită fiecărui membru al Consiliului de Administraţie începând cu data de 21.04.2024, pentru anul financiar în curs şi pentru primele luni ale anului următor, până la A.G.O.A. de aprobare a situaţiilor financiare aferente exerciţiului financiar 2024.
 
Limita anuală a asigurării de răspundere profesională pentru membrii Consiliului de Administraţie al societăţii va fi în sumă de minim 10.000 euro cu suportarea cheltuielilor de asigurare de către societate.
 
Data de 10.05.2023 a fost aleasă ca data de înregistrare şi data de 09.05.2023 ca "ex-date" în conformitate cu prevederile legale aplicabile, pentru stabilirea acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor adoptate.
 
Preşedintele Consiliului de Administraţie a fost împutrenicit să îndeplinească toate formalităţile legale, să semneze toate actele juridice necesare pentru depunerea hotărârii A.G.O.A. la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, spre a fi menţionată în registru şi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a precum şi toate actele juridice necesare pentru ducerea la îndeplinire a acestei hotărâri. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 2804 din data de 10 iunie 2024.
 
 
Despre Argus SA

 
Potrivit Termene.ro, Argus SA se ocupă de fabricarea uleiurilor și grăsimilor, este controlată de o Listă de acționari și administrată de George-Gabriel Vișan (fost deputat PSD de Constanța), Ștefan Delia și Bogdan Stan.
 
Potrivit termene.ro, Stan Bogdan este asociat și administrator în Twoforsun Energy SRL și în Energy Sunland SRL, din Brăila, și mai administrează Mercur SA, din Dolj, și Comcereal SA, din Tulcea.
 
Vișan George Gabriel
este asociat în Visage Intelligent Solutions SRL, din Constanta, și mai administrează Comcereal SA, din Tulcea, dar și Aliment Murfatlar SRL, din Constanța.
 
Pentru anul 2022 societatea a raportat cifră de afaceri de 360.593.131 lei, profitul de 31.837.975 de lei și 217 angajați.
 
Situația financiară pentru anul 2023 arată astfel: 232 de salariați, o cifră de afaceri - 246.592.671 lei și o pierdere de 52.631.160 lei.
 
Argus SA este acționar în: Argus Trans SRL, Comcereal SA,  Aliment Murfatlar SRL și  Eco-Rom Ambalaje SA.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Convocator: Adunarea generală extraordinară a acționarilor ARGUS SA
 
Argus S.A. informează investitorii raportul anual pentru exercițiul financiar 2023 poate fi vizualizat de persoanele interesate
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii