Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell „Bombardarea de către Rusia a unui spital care includea o maternitate este o crimă odioasă“

ro

10 Mar, 2022 16:52 1501 Marime text
Maternitatea din Mariupol după bombardament. Foto: Facebook/Ambasada Ucrainei în LibanŞeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a calificat joi drept "crimă de război odioasă" bombardarea de către armata rusă a unei clădiri în care se aflau o maternitate şi un spital pediatric la Mariupol, în Ucraina.

Din primele informații bombardamentul s-a soldat cu trei morţi, între care o fetiţă, relatează AFP, citat de Agerpres.ro.

"Mariupol este sub asediu. Bombardarea de către Rusia a unui spital care includea o maternitate este o crimă odioasă", a postat el pe Twitter.

"Atacurile aeriene asupra cartierelor rezidenţiale şi blocarea convoaielor de ajutor (spre oraş) de către forţele ruse trebuie să înceteze imediat", a adăugat Borrell, reamintind "necesitatea" de a organiza "imediat" coridoare umanitare.


Bombardamentul de miercuri asupra clădirii în care se aflau un spital pediatric şi o maternitate la Mariupol, în sud-estul Ucrainei, s-a soldat de asemenea cu 17 răniţi, potrivit primăriei acestui oraş portuar prins în laţ între armata rusă şi forţele separatiste proruse din regiunea Donbas.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a justificat acest bombardament afirmând că clădirea servea drept bază de operaţiuni pentru un batalion naţionalist ucrainean.

"Această maternitate a fost cucerită de multă vreme de batalionul Azov şi de alţi radicali şi toate femeile însărcinate, infirmierele şi alte persoane din staff au fost alungate", a declarat Lavrov la finalul convorbirilor cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba din Turcia.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat miercuri bombardarea acestui spital drept o "crimă de război", văzând în ea "dovada că un genocid al ucrainenilor este pe cale să se producă".


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii