Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Ce ne vom face cu atâtea parcuri și spitale, zău așa!?

ro

02 Jul, 2022 00:00 1465 Marime text
  • Abia așteptăm noile parcuri mai ales în Veterani acolo unde locuitori merg cu cizme de cauciuc și când nu plouă
  • Cu un spital județean inaugurat în `69, nu, nu e o glumă proastă, Constanța are nevoie de un spital nou, multidisciplinar ca de aer. Ar avea nevoie și de o Maternitate și de un Spital pentru copii și de unul pentru tratarea bolilor oncologice a căror incidență se află la cote maxime
 

 
„Transformăm un spațiu industrial într-o oază de verdeață și relaxare”
„Construim un nou parc în Faleză Nord”
„Creștem suprafețele de spațiu verde din Constanța, refacem Parcul Regina Maria, de la Casa de Cultură”
„Amenajăm un nou parc în zona Sud – Cumpăna”
„Desfășurăm un concurs public de soluții pentru viitorul parc în jurul axei DN3C, o zonă cu potențial de dezvoltare în viitor”
 
Toate aceste proiecte au fost anunțate cu siguranță după ce domnul primar a luat Constanța la pas și a sesizat ce minunat arată puținele parcuri, pe care le avem.

Cu siguranță așa i-a venit ideea să propună construirea unui parc la marginea orașului, în câmp, greu accesibil, doar pentru a creste valoarea imobiliară a terenurilor din jur.

Tăbăcărie, Gară, Poarta 6, Casa de Cultură sau Tomis II sunt deja vis!

Sunt pline de de flori, fântâni arteziene funcționale, iarbă tunsă, verde și de bună calitate, băncuțe, curățenie. Arată superb.

Abia așteptăm noile parcuri mai ales în Veterani acolo unde locuitori merg cu cizme de cauciuc și când nu plouă.

Și dacă vor fi gata precum Spitalul de Boli Infecțioase este ok!

Nu va supărați, dar voi nu au fost în stare să reamenajați niște locuri de joacă pe care le-ați demolat pentru a le moderniza. Aha. Devin copii majori și ele tot nu mai se reconstruiesc!

„Două la Prefectură, două la catrindală, două la școala de fete”….

Comicul de limbaj abundă în administrația locală din Constanța anului 2022.

Dinspre cealaltă aripă a Casei Albe ni se promite îmbunătățirea sistemului de sănătate al județului nostru.

Cu un spital județean inaugurat în `69, nu, nu e o glumă proastă, Constanța are nevoie de un spital nou, multidisciplinar ca de aer. Ar avea nevoie și de o Maternitate și de un Spital pentru copii și de unul pentru tratarea bolilor oncologice a căror incidență se află la cote maxime.

Ar avea! Astăzi are doar un teren transferat prin bunăvoința Guvernului României din domeniul public al statului, aflat în administrarea Ministerului Sănătății, în domeniul public al județului și niște studii de prefezabilitate de când era Constanța ceva mai tinerică și nu atât de bolnăvioară.

Despre viitorul spital am aflat că va fi construit din fondurile proprii ale Consiliului Județean Constanța, dar și din fonduri guvernamentale și externe.

În atare condiții propun să mai amânăm „momentul istoric” pentru când vom vedea măcar organizarea de șantier.

Nici proiectul Spitalului de Pediatrie aflat pe lista de investiții a CNI nu a înregistrat progrese semnificative, după ce la începutul anului a fost emis un nou certificat de urbanism pentru Direcția de Sănătate Publică Constanța.

CNI-ul solicită un teren gol pentru o construcție de la zero, ori din informațiile noastre terenul din zona Palas încă nu a fost dezafectat.
 
Citește și:
SOS Consiliul Local Muncipal Constanța!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii