Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi bebeluşi prematuri au murit la cel mai mare spital asediat din Gaza

ro

11 Nov, 2023 18:56 919 Marime text
foto: Pexels
ONG-ul israelian Physician for Human Rights-Israel a anunţat sâmbătă că "doi bebeluşi prematuri (sunt) morţi" după oprirea forţată a terapiei intensive neonatale din cauza lipsei de electricitate la spitalul al-Shifa, cel mai mare din Fâşia Gaza şi aflat sub asediu, informează France Presse.

Există de asemenea "un risc real pentru vieţile celorlalţi 37 de bebeluşi prematuri" în acest serviciu, avertizează ONG-ul, în timp ce lupte intense au loc între trupe israeliene şi luptători ai Hamas şi Jihadului Islamic, două mişcări islamiste palestiniene, în apropierea acestui spital din oraşul Gaza, scrie Agerpres.ro. 

Organizaţia Medici fără Frontiere (MSF), al cărei personal încă operează in spital, relatează că "în ultimele 24 de ore (...) spitalul al-Shifa a fost lovit de mai multe ori, in special maternitatea".

Doctorul Marwa Abou Saada, şeful secţiei de chirurgie de la al-Shifa, citat de ONG-ul Medical Aid for Palestinians (MAP), adaugă că "nimeni nu poate părăsi spitalul al-Shifa".

"Oamenii care au încercat să iasă au fost împuşcaţi. Unii au fost ucişi, alţii răniţi", a adăugat el.

"Personalul nostru de la faţa locului raportează că oamenii care încearcă să părăsească spitalul sunt vizaţi de focuri de armă", afirmă MSF.



 Citește și:

A fost reluat tranzitul pentru persoane prin punctul de trecere Rafah! 51 de cetățeni români vor fi repatriați
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii