Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Castigatorii Turului Ciclist al Romaniei, premiati la Constanta

ro

12 Jun, 2010 17:58 773 Marime text

Astăzi, pe podiumul amenajat din faţa Sălii Sporturilor a avut loc festivitatea de premiere a Turului Ciclist al României.

Ediţia 2010 a Turului ciclist al României s-a încheiat azi la Constanţa cu victoria finală a bulgarului Vladimir Koev (Hemus 1896 Vivelo), care, astfel, la 31 de ani, reeditează succesul obţinut în 2004 în Mica Buclă, devenind, totodată, primul rutier străin care îşi dublează succesul.

Ultima etapă, a 7-a, a fost adjudecată pe Bulevardul Tomis de germanul Henrich Berger, de la echipa românească Mazicon, cronometrat pe 154 km în 3h46'26". Următorii clasaţi în sprintul masiv al plutonului, creditat cu acelaşi timp, au fost italianul Rino Zampilli şi bulgarul Svetoslav Şanliev, de la Hemus 1896.

Ca întotdeauna, ultima etapă, disputată pe traseul Slobozia-Constanţa (154 km), a avut o alură de vacanţă, influenţată şi mai mult de căldura aproape insuportabilă. Toropiţi de soarele care le-a bătut direct în creştet, cicliştii s-au mai animat la Hârşova, unde sprintul cu premii a revenit purtătorului tricoului roşu Piergiacomo Marcolina (Italia-CT Friuli) şi Mihail Kogălniceanu, în apropierea bazei NATO impunându-se Alex Buttazzoni.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii