Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autostrada Nădlac-Constanţa va fi gata abia peste un deceniu

ro

10 Feb, 2011 15:14 825 Marime text

Coridorul IV paneuropean, obiectivul prioritar al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în următorii ani, ar putea fi gata în totalitate abia peste un deceniu, în condiţiile în care tronsonul Sibiu-Piteşti încă stă sub semnul întrebării.

Autostrada Nădlac-Constanţa, care tranzitează ţara de la vest la est, are finalizaţi în prezent doar circa 280 de kilometri din cei peste 850 pe care îi va avea în cele din urmă. Astfel, doar tronsoanele Piteşti-Bucureşti (111 km) şi Bucureşti-Cernavodă (151 km), alături de centura Sibiului (20,8 km) se află în acest moment în exploatare, potrivit zf.ro.

Tronsonul Sibiu-Piteşti este sub semnul întrebării deoarece costurile se ridică la 3,2 miliarde de euro. "Vor fi făcute până în 2015 eforturi susţinute pentru finalizarea Coridorului IV. Privind realitatea românească însă, fără promovarea parteneriatelor public-private pe acest coridor şansa noastră de a merge de la Bucureşti prin Valea Oltului până la Nădlac este minimă înainte de 2020", consideră Ionel Giuglea, director general al Alpine România, filiala locală a grupului austriac de construcţii Alpine.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii