Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

200 de litri de apă, 4 kilograme de cafea şi 600 de pliculeţe de zahăr Vezi la cât se ridică în fiecare lună cheltuielile de cabinet ale primarului Radu Mazăre

ro

05 Jul, 2011 16:41 1621 Marime text

deschidere_radu_mazare_cafea_03.jpgDacă ne luăm după cantitatea de lichide care se consumă în fiecare lună la cabinetul lui Radu Mazăre, am putea spune că angajaţii primăriei au fost foarte atenţi la sfaturile medicului atunci când au întocmit "lista de cumpărături“: nu mai puţin de o sută de litri de apă plată şi o sută de litri de apă minerală apar pe lista cheltuielor de protocol necesare la Cabinetul Primarului în luna iunie. La acestea se adaugă 60 de litri de Santal şi alţi 20 de litri de băuturi răcoritoare acidulate. Nici la capitolul cafea nu se face economie. 4 kilograme de cafea, cu şi fără cofeină, sunt necesare pentru a satisface nevoile edilului. Ceaiul, pe de altă parte, nu pare a fi întocmai pe plac. În luna iunie nu s-au băut decât o sută de plicuri. În materie de preferinţe, trebuie spus că toate se servesc cu zahăr. Mult zahăr. Mai exact, 600 de pliculeţe într-o lună. Evident, mai au nevoie de şerveţele, lapte, pahare şi linguriţe, toate de ordinul sutelor... Un total de cheltuieli deloc neglijabil: 19899,33 lei sau, altfel spus, 4.828 de euro, doar pentru "o cafea ş-un suc".

Viceprimarii Constanţei sunt ceva mai economi. Cheltuielile de cabinet, atât pentru Gabi Stan, cât şi pentru Decebal Făgădău, nu au depăşit 4.000 lei. Cafea nu s-a băut prea mult, doar în jur de un kilogram, apa şi sucurile...în cantităţi moderate şi nici la ceai nu a fost înghesuială. Angajaţii cabinetelor de viceprimari sunt însă, extrem de exigenţi atunci când vine vorba de... zahăr. Consumă doar zahăr brun, pe care s-au cheltuit din bugetul local nu mai puţin de 200 de lei pentru fiecare din cele două cabinete. Ajungem astfel la un total al cheltuielor de protocol , în luna iunie, de 3539,36 lei pentru cabinetul lui Gabi Stan şi 3439,26 lei pentru cabinetul viceprimarului Decebal Făgădău.

Nici de la şedinţele de Consiliul Local nu trebuie să lipsească nimic. În funcţie de numărul de persoane, de "testarea pieţei şi de indicele de inflaţie", sumele variază între 1000 şi 2000 de lei lunar. În luna iunie, poate pentru că este lună de vară şi mâncarea intră mai greu, s-au consumat doar patru kilograme de fursecuri şi ceva mai multă apă, în jur de 30 de litri.

În total, Primăria Constanţa a ajuns cu cheltuieli de protocol în luna iunie la consistenta sumă de 48510,33 lei, adică 11.772,06 euro. Subţire, ca un şpriţ de vară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii