Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Cotu Vaii s-ar putea construi o „ferma" de panouri solare

ro

25 Jun, 2010 04:19 2837 Marime text
cap_2_dreapta_-_albesti_gheorghe_moldovan___.jpgPrimăria comunei Albeşti aşteaptă să primească finanţare pentru înfiinţarea unei „ferme" de panouri solare.

Primarul Gheorghe Moldovan este optimist în ceea ce priveşte proiectul depus spre finanţare la Ministerul Economiei. Valoarea totală a investiţiei este de un milion de euro, iar panourile fotovoltaice ar urma să fie amplasate pe o suprafaţă de două hectare, în localitatea Cotu Văii. Edilul comunei Albeşti a afirmat că dacă acest proiect s-ar concretiza, consumul de energie electrică pentru iluminatul public şi instituţiile publice - şcoli, grădiniţe, dispensar, primărie, poliţie, cămine culturale - ar fi asigurat.

Un alt proiect depus spre finanţare de către administraţia locală din Albeşti este, potrivit primarului, şi cel privind construirea unui drum tehnologic de acces, exploataţie agricolă şi preluarea traficului agricol de pe DJ 391.

Mai exact, primarul intenţionează să realizeze un drum pe valea localităţilor Albeşti, Vârtop, Cotu Văii, care să fie utilizat în principal de utilajele agricole şi care să scurteze distanţa dintre aceste localităţi. „Este o zonă foarte pitorească, iar pe acolo ar putea trece şi microbuzul având în vedere faptul că se scurtează drumul", a afirmat primarul din Albeşti.

albesti_primar_gheorghe_moldovan.jpgAutoritatea locală continuă, de asemenea, lucrările la construcţia bisericii din Albeşti, ale cărei ziduri încep să se înalţe pe zi ce trece. Primarul Gheorghe Moldovan spune însă, că resursele primite pentru construirea bisericii sunt pe sfârşite. „Mai avem bani cât să ridicăm zidul până la geamuri şi apoi va trebui să facem rost de alţi bani", a afirmat edilul.

O prioritate pentru administraţia locală o reprezintă şi unităţile de învăţământ care trebuie pregătite în vederea întâmpinării noului an şcolar. La grădiniţa din Albeşti a fost schimbat acoperişul, s-a reabilitat interiorul şi a fost montată centrală termică. De asemenea, la Cotu Văii clădirea grădiniţei a fost izolată termic şi au fost montate geamuri termopan. În ceea ce priveşte şcoala de la Cotu Văii, ale cărei condiţii lasă mult de dorit, aceasta trebuia să intre în reparaţii cu fonduri de la Banca Mondială, însă banii se lasă aşteptaţi. La Arsa, şcoala cu clasele I-IV şi grădiniţa funcţionează în acelaşi imobil, care a fost reabilitat şi izolat termic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 26 Jun, 2010 17:56 SERE si FERME pentru cresterea animalelor si pasarilor sa CONSTRUITI nu alte bazaconii ce va baga pe gat toti STRAINII din toata lumea .