Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep lucrările la Casa de Cultură Agigea

ro

04 Feb, 2011 01:35 3402 Marime text
Agigea_Cristian_Carjaliu_.jpgPrioritatea administraţiei locale din Agigea este, în 2011, construirea unei case de cultură. Primarul comunei, Cristian Cîrjaliu, ne-a declarat că obiectivul este cu atât mai important cu cât în unitatea administrativ-teritorială pe care o reprezintă nu există un astfel de edificiu destinat activităţilor culturale.

Procedura de achiziţie a fost organizată de către SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, din subordinea Consiliului Judeţean Constanţa. Valoarea estimată a contractului privind „Lucrări de construcţii de clădiri destinate activităţilor artistice şi culturale" a fost de 1.916.525 lei fără TVA. Căminul cultural va fi amplasat pe terenul viran situat la intersecţia DN 38 cu DN 39, peste drum de primărie. Potrivit primarului Cîrjaliu, în acel perimetru se va amenaja şi un parc ce va avea diverse funcţiuni de recreare pentru locuitorii comunei. Lucrările la casa de cultură vor începe în perioada următoare.

Un alt proiect prioritar pentru autoritatea locală din Agigea este şi construirea unei pieţe agroalimentare. Potrivit primarului Cîrjaliu, imobilul, ce va fi construit în regim P+2E, va fi amplasat în centrul localităţii Agigea şi va fi un spaţiu de desfacere civilizat. Agenţii economici vor putea închiria spaţii comerciale de la primărie.

Dispensar nou în centrul localităţii Agigea

Primarul Cristian Cîrjaliu a precizat că va construi şi un dispensar, situat de asemenea în centrul localităţii Agigea, lângă farmacie. „Va fi construit în fosta piaţă, ocupată abuziv de către fostul viceprimar Căpăţână Romeo. Vom intra cu buldozerul să dărâmăm construcţia amplasată acolo", a afirmat edilul.

Administraţia locală din Agigea va construi anul acesta şi un nou loc de joacă pentru copii. Spaţiul de recreere destinat celor mici va fi amplasat în localitatea Lazu. „Vrem să construim şi o grădiniţă nouă în Lazu. Investiţia va fi finanţată de la bugetul local. De altfel, cam toate investiţiile planificate vor fi susţinute de la bugetul local", a precizat Cristian Cîrjaliu. O prioritate a primăriei este şi reabilitarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă în Agigea, obiectiv realizat până în prezent în proporţie de 70%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii