Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa Hasotti - Dragomir isi consolideaza influenta in judet

ro

26 Mar, 2010 03:30 2263 Marime text
manuela1_editorial.jpgPartidele încearcă să-şi reînnoiască garnitura în această perioadă. Este anul alegerilor interne. Cu toate că deviza tuturor este „Să câştige cel mai bun", ca să avem o formaţiune puternică, la nivelul unor partide nu se întâmplă nimic de genul acesta. Dimpotrivă.

Mă uit la PNL Constanţa, de pildă. Prin alegerile interne care au loc în cadrul organizaţiilor locale din judeţ, actuala conducere a filialei nu face decât să-şi consolideze sfera de influenţă. Şi când spun actuala conducere, mă refer atât la preşedintele organizaţiei, Gheorghe Dragomir, cât şi la eternul Puiu Haşotti, pe care-l regăsim în funcţia de secretar coordonator al filialei. Majoritatea alegerilor care au avut loc până acum în judeţ au demonstrat că alegerea preşedinţilor de filiale locale se face sub atenta supraveghere a conducerii de la judeţ, câştigători fiind candidaţii agreaţi de către Haşotti şi Dragomir. Ceea ce s-a întâmplat la Cernavodă, Năvodari şi Ovidiu este un argument în plus. Practic, la PNL Constanţa nu se fac alegeri, se fac reconfirmări. Aşa se face că tot vechea gardă rămâne la conducere. Mai bine zis ţine cu dinţii de ea. Tucan la Năvodari, Hânsă la Cernavodă şi Hanganu la Ovidiu. Acestea sunt rezultatele alegerilor în aceste trei oraşe. Mă întreb, de ce au mai avut loc alegeri, dacă tot ei au rămas în funcţii. Aa, da. Trebuia organizat ceva, acolo, de ochii lumii, să aibă omul mandat pentru patru ani, să aibă legitimitate să conducă organizaţia. În aceste condiţii, mă mir că cei care au înotat împotriva curentului au mai avut voturi. Mă refer desigur, la contracandidaţi. Se pare că PNL rămâne feuda lui Puiu Haşotti, care îşi desăvârşeşte influenţa prin intermediul preşedintelui Gheorghe Dragomir. În aceste condiţii, nu m-a mirat deloc răspunsul acestuia din urmă când am întrebat ce părere are de confirmarea lui Hanganu la şefia PNL Ovidiu. Mi-a răspuns că are o părere foarte bună pentru că i-a fost aproape lui în campanie. Cu alte cuvinte, cine e cu noi e cu noi, cine nu, e împotriva noastră. Şi atunci, cu ce se mai deosebeşte PNL de PSD? Mă refer strict la Constanţa. E aceeaşi Mărie, cu altă pălărie, pentru că la fel cum echipa Mazăre - Constantinescu îşi controlează subalternii, ca să nu zic supuşii, la fel şi echipa Haşotti - Dragomir îşi consolidează influenţa. Aa, şi încă ceva. Haşotti este secretar coordonator. Foarte bine, ce să zic. Deşi nu mă pricep la politică la fel de bine ca domnia-sa, ştiu că această funcţie, care era anterior ocupată de Victor Manea, presupune să fii prezent destul de des în teritoriu, să ţii legătura cu organizaţiile locale. Când are timp Haşotti să se ocupe, să centralizeze informaţii, să stea de vorbă cu liberalii din judeţ, având în vedere că el se preumblă în timpul săptămânii la Parlament - care-şi are sediul la Bucureşti?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cititor! 26 Mar, 2010 20:02 nam inteles mare lucru ce vrea hasoti si cu Dragomir. Dar Tanti din poza de ce sta pe vine?