Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Complex sportiv cu patinoar si teren de fotbal, la Valu lui Traian

ro

19 Jun, 2009 02:43 3703 Marime text
florin_mitroi.jpgPrimăria comunei Valu lui Traian a demarat un proiect de anvergură ce constă în realizarea unui complex sportiv. 

Obiectivul va include patinoar şi stadion de fotbal şi va avea o suprafaţă totală de 3,9 hectare.

Pentru realizarea terenului de fotbal s-a aplicat deja pentru finanţare. Investiţia se cifrează la 759.727 lei şi va fi finanţată în baza OUG 7/2006, în cadrul programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din mediul rural. „Dosarul a fost depus deja la Bucureşti, am făcut un studiu fezabilitate şi proiect tehnic şi ne-au fost alocaţi, la sfârşitul anului trecut, 4.000 de lei", au precizat reprezentanţii Primăriei Valu lui Traian. Primarul Florin Mitroi a stabilit că baza sportivă va fi realizată pe strada Plaiului. Concret, comuna va avea o bază sportivă cu teren de fotbal, vestiare, pistă de atletism, marcaje pentru volei şi rugby etc. Investiţia este necesară comunităţii locale având în vedere faptul că localitatea are o echipă în divizia C - „Voinţa Valu lui Traian". Vor fi construite parcări de jur împrejur, iar în spatele terenului se va realiza un patinoar acoperit. Această lucrare se va derula în 2010, în timp ce termenul de finalizare propus pentru baza sportivă este 2009. Lucrarea propriu-zisă s-a demarat din luna aprilie, în momentul de faţă lucrându-se la terasamente. Tot pe strada Plaiului se vor construi şi locuinţele ANL.

valul_lui_traian_primar_florin_mitroi_22.jpgÎn ceea ce priveşte realizarea patinoarului, proiectul se află în prezent la stadiul de realizare a documentaţiei pentru depunerea la Bucureşti, la Compania Naţională de Investiţii. Valoarea aproximativă a proiectului este de 300.000 de euro. Patinoarul va fi acoperit şi va rămâne şi după finalizare în administrarea Consiliului Local, acesta având şi dreptul de exploatare şi închiriere a echipamentului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii