Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie si in al doilea amical cu Dinamo

ro

05 Feb, 2009 01:10 881 Marime text

handbal_HCM.jpgDin echipa HCM-ului au lipsit, miercuri, Hejtmanek, Şoldănescu şi Nicolae, accidentaţi, şi Adzic, care a fost menajat

Formaţia masculină de handbal, HCM Constanţa, a reuşit să câştige şi cel de-al doilea meci amical disputat împotriva echipei Dinamo, clasată pe locul 4 în clasamentul întrecerii interne la finalul turului. Astfel, după succesul de marţi seară, cu scorul de 29-20, constănţenii s-au impus şi miercuri cu scorul de 34-27 (17-14).

Dacă în prima partidă a debutat mai greu în joc, echipa pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi a început cea de-a doua partidă amicală în forţă, distanţându-se la trei goluri, scor 4-1. Dinamo a revenit însă în meci şi a preluat conducerea pe tabelă pentru prima dată în acest meci (scor 7-8), moment în care tehnicianul constănţenilor îi introduce pe Toma, Mureşan şi Sabou. HCM însă a reuşit să se desprindă pe tabelă abia spre finalul primei reprize, când golurile lui Toma şi Mureşan stabilesc scorul la pauză, scor 17-14. În a doua jumătate a întâlnirii, Dinamo intră pe teren cu o formaţie întinerită şi se menţine în coasta formaţiei gazdă, constănţenii intrând pe teren mai relaxaţi (scor 27-27, minutul 55). Spre finalul partidei însă, experienţa jucătorilor constănţeni îşi spune cuvântul şi HCM înscrie pe bandă rulantă, permiţându-şi să facă şi spectacol, jucătorii formaţiei de pe litoral încercând şi câteva execuţii de efect. Până la final, Handbal Club Municipal nu a mai primit niciun gol şi a încheiat partida cu un avantaj de şapte goluri, scor 34-27. Tehnicianul gazdelor, Zoran Kurtes, a început partida cu Stănescu, în poartă, Popovic, Murtaza, Csepreghi, Sadoveac, Buricea şi Băiceanu. Au mai evoluat Popescu, Pavlovic, Toma, Mureşan, Sabou, Timuszin Schuch, Vukovic şi Săulescu, fiind rulat astfel întreg lotul avut la dispoziţie. Din echipa HCM-ului au lipsit Hejtmanek, Şoldănescu şi Nicolae, toţi fiind uşor accidentaţi. De asemenea, Aleksander Adzic a fost menajat în această întâlnire. Cei mai buni marcatori ai vicecampioanei au fost: Toma (7 goluri), Timuszin Schuch şi Băiceanu (câte 5), Mureşan (4), Sadoveac şi Buricea (câte 3). Au arbitrat Adrian Georgescu şi Mihai Moldoveanu (ambii din Constanţa).

Sâmbătă, primul meci din retur

Vicecampioana va disputa sâmbătă, de la ora 11.00, la Sala Sporturilor, prima partidă din returul campionatului, când va întâlni în derbiul Dobrogei pe CSM Medgidia. Deşi programat pentru data de 14 februarie, meciul cu echipa pregătită de Ion Crăciun se va disputa în devans, pentru a permite HCM-ului să pregătească jocul tur din optimile de finală ale Cupei Cupelor împotriva slovacilor de la Tatran Presov. La finalul turului, echipa de pe litoral este lider în clasamentul Ligii Naţionale, la egalitate de puncte (22) cu Ştiinţa Municipal Bacău.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii