Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie categorica pentru HCM (galerie foto)

ro

04 Sep, 2009 03:22 1094 Marime text

hcm1.jpgNurhan Ali: „Cupa şi campionatul sunt deja obiective clasice pentru noi. De data aceasta vrem să ne axăm mai mult şi pe Liga Campionilor"

Campioana României en-titre, Handbal Club Municipal Constanţa, a început în forţă noua ediţie de campionat, impunându-se fără probleme împotriva formaţiei HC Odorhei.

Programat duminică, startul sezonului 2009 - 2010 al Ligii Naţionale a avut loc mai devreme la Constanţa, cu partida dintre HCM şi Odorhei. Constănţenii, care şi-au propus obiective îndrăzneţe pentru acest sezon, au avut un debut de meci în forţă, preluând iniţiativa şi blocând fiecare incursiune a harghitenilor. Astfel, după zece minute de joc, formaţia pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi se distanţa la cinci goluri, scor 7-2. Cu o apărare agresivă şi cu atacuri în şapte jucători, avantajul a crescut în minutul 23 la nouă goluri (scor 13-4). Din acest moment, tehnicianul HCM-ului şi-a permis să-şi odihnească titularii pentru a doua parte a meciului, iar diferenţa s-a văzut atât în teren, cât şi pe tabelă, HC Odorhei reducând ecartul până la finalul reprizei, scor 15-9. Scenariul din prima parte, în care echipa de pe litoral a fost la conducerea jocului, s-a repetat şi în al doilea mitan, când HCM a refăcut în numai câteva minute avantajul de nouă goluri, 18-9. La adăpostul acestui scor, Toma, Băiceanu şi Buricea şi-au amintit şi de public şi i-au oferit două „aeriene" consecutive, aplaudate de spectatorii prezenţi la Sala Sporturilor. Scorul a devenit 21-10, moment în care oaspeţii au căzut complet. Până la final, Zoran Kurtes a reuşit să ruleze întreg lotul şi să se impună fără emoţii cu scorul de 36-23. S-a remarcat în acest prim meci oficial sub culorile HCM-ului noua achiziţie a acestei veri, sârbul Nikola Manojlovic, care a fost alături de Laurenţiu Toma, cel mai bun marcator de pe teren. De asemenea, Martin Prachar a bifat primul meci la noua sa echipă, fiind introdus pe finalul primei părţi a jocului. În plus, pivotul ceh a reuşit să înscrie trei goluri în repriza secundă. Cei mai buni marcatori ai acestui meci au fost: Toma şi Manojlovic (câte 7 reuşite), Nicolae şi Sabou (câte 5 goluri), Csepreghi şi Prachar (câte 3). După meci, directorul executiv al HCM-ului, Nurhan Ali, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei, remarcând evoluţia noilor veniţi, Manojlovic şi Prachar. „Mai mult decât victoria clară pe care am obţinut-o mă bucură faptul că jocul echipei începe să se închege, cei doi jucători transferaţi în această vară reuşind să se integreze repede în echipă", a spus oficialul constănţean, adăugând faptul că HCM va pune mai mult accent pe meciurile din grupele Ligii Campionilor: „Cupa şi campionatul sunt deja obiective clasice pentru noi. De data aceasta vrem să ne axăm mai mult şi pe Liga Campionilor. În acest sezon sper să fim prima echipă românească care reuşeşte să depăşească faza grupelor".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii