Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romario a semnat cu echipa lui Hagi

ro

11 Mar, 2010 04:40 3722 Marime text
fcviitorul.jpgDupă Marco Muscă, FC Viitorul Constanţa a realizat un nou transfer de pe malurile Begăi

Unul dintre cei mai promiţători tineri fotbalişti ai ţării, Romario Benzar a semnat ieri, cu FC Viitorul Constanţa, potrivit site-ului oficial al grupării de pe litoral. Jucătorul a mai fost ofertat de Fiorentina, Poli Timişoara şi UTA.

Ultimul jucător recrutat de gruparea pregătită de Cătălin Anghel şi Norbert Niţă este internaţionalul de juniori Romario Benzar. Născut în Timişoara pe 26 martie 1992, Benzar a început fotbalul la vârsta de 9 ani la Srbijanka Giuchici Timişoara şi a mai jucat în timpul junioratului pentru Banatul Timişoara. „Mă bucur că am reuşit să intru în Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. Obiectivul meu pe termen scurt este să devin titular la FC Viitorul Constanţa, echipă cu care îmi doresc promovarea în vară", a declarat Romario Benzar, al cărui idol este brazilianul Kaka. Benzar l-a reîntâlnit în cadrul Academiei pe bunul său prieten din Timişoara, Marco Muscă, dar şi pe colegii săi de lot naţional, Cârstocea, Diaconu, Marinkovic, Cureteu sau Zevedei. Jucătorul în vârstă de 17 ani evoluează pe postul de mijlocaş central şi este component de bază al lotului naţional U18 al României, pregătit de Lucian Burchel. „Benzar este un jucător pe care ni l-am dorit foarte mult şi în cele din urmă am reuşit să-l aducem la Constanţa. Este internaţional de juniori şi aşteptăm să ne confirme aşteptările prin evoluţii foarte bune pentru FC Viitorul", a declarat pentru site-ul oficial al Academiei Gheorghe Hagi, directorul general al grupării constănţene, Zoltan Iasko. Transferul lui Benzar de la Srbjianka Giuchici la Academia Gheorghe Hagi s-a realizat în schimbul sumei de 25.000 de euro, cu un procent de 25% dintr-un eventual transfer. Până să ajungă la Constanţa mijlocaşul s-a pregătit cu UTA, grupare care a dorit de asemenea să-l transfere. În toamna anului trecut, Romario Benzar a fost aproape de a ajunge la echipa a doua a Fiorentinei, însă transferul său a picat în ultimul moment după ce formaţia la care evoluează şi Adrian Mutu şi-a schimbat planurile în ceea ce priveşte echipa de tineret. Romario Benzar a mai fost dorit în această iarnă şi de vicecampioana României, Poli Timişoara.

Trei puncte la „masa verde"

Meciul dintre FC Viitorul Constanţa şi Oil Terminal Constanţa, din cadrul etapei a XX-a a Ligii a III-a nu va mai avea loc deoarece Oil Terminal a înştiinţat Federaţia Română de Fotbal că se retrage din campionat din cauza problemelor financiare. În aceste condiţii, FC Viitorul va câştiga la masa verde cu 3-0, cum de altfel, la fel o vor face toate adversarele „petroliştilor" până la finalul campionatului. Oil Terminal era ocupanta ultimei poziţii în Seria a II-a a Ligii a III-a cu 8 puncte, acumulate în 19 etape. Astfel, formaţia pregătită de Cătălin Anghel şi Norbert Niţă egalează la puncte liderul ACS Berceni, care va juca însă vineri, pe terenul formaţiei Petrolul Berca.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii