Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revansa, dupa trei ani

ro

25 Feb, 2009 02:57 876 Marime text

hcm.jpgÎn urma tragerii la sorţi a meciurilor din sferturile de finală ale Cupei Cupelor, HCM va întâlni formaţia Pevafersa Valladolid din Spania

Echipa constănţeană are şansa să răzbune eliminarea din semifinalele Cupei Cupelor, din urmă cu trei sezoane, când formaţia de pe litoral a fost înlăturată de CBM Valladolid, actuala Pevafersa.

Vicecampioana României, HCM Constanţa, va întâlni, în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, formaţia spaniolă Pevafersa Valladolid, grupare care a eliminat-o fără probleme pe Steaua, în faza anterioară a competiţiei. Conform tragerii la sorţi, efectuată marţi, la Viena, HCM va juca primul meci în deplasare, pe 28 sau 29 martie, iar jocul retur la Constanţa, pe 4 sau 5 aprilie. Echipa pregătită de Zoran Kurtes a reuşit calificarea în această fază după după ce s-a impus, duminică, cu scorul de 31-20, în faţa formaţiei slovace Tatran Presov. În manşa tur, Tatran câştigase cu 33-25. Valladolid a eliminat în optimi campioana României, Steaua Bucureşti, cu victorii în ambele manşe, 33-27 la Buzău şi 41-24 pe teren propriu. Pe de altă parte, cele două formaţii s-au mai întâlnit o dată în semifinalele Cupei Cupelor, în sezonul 2005 - 2006. Acea întâlnire a consemnat cea mai bună performanţă a echipei constănţene în cupele europene. Echipa spaniolă, care atunci se numea CBM Valladolid, s-a calificat în finală după două victorii: 40-31, în Spania, şi 33-29, la Constanţa. Directorul executiv al constănţenilor, Nurhan Ali, a declarat că HCM a avut ghinion la tragerea la sorţi şi crede că echipa din Spania este una dintre candidatele la câştigarea Cupei Cupelor. „Un spaniol a extras din urnă numele echipei Valladolid. Mai rămăseseră de scos Zurich, Metallurg Skopie şi HCM. M-am rugat să nu fim noi, dar se pare că de data asta sorţii au fost mai drastici cu noi", a spus oficialul, care a adăugat faptul că orice e posibil în cele două manşe şi că echipa sa are şanse la calificare. „Să nu se culce, însă, pe-o ureche, chiar dacă au prima şansă, vor avea viaţă grea la Constanţa. Au cam 70 la sută şanse de calificare în semifinale, dar dacă ei prind o zi slabă şi noi una bună, putem produce marea surpriză". Celelalte partide din sferturile de finală sunt Kadetten Handball (Elveţia) - HC Bosna Sarajevo (Bosnia), HSG Nordhorn (Germania) - Pick Szeged (Ungaria), ZMC Amicitia Zurich (Elveţia) - HC Metalurg Skopje (Macedonia).

Fără confruntări directe

Cele trei echipe româneşti de handbal masculin, calificate în sferturile de finală ale Challenge Cup, nu se vor întâlni între ele, ci vor juca împotriva unor adversari din Serbia, Austria şi Elveţia. Astfel, UCM Reşiţa va juca împotriva formaţiei sârbe RK Proleter Naftagaz, CSU Suceava va întâlni formaţia UHK Krems, în timp ce Ştiinţa Bacău va juca cu BSV Bern Muri. Prima manşă a acestor întâlniri va avea loc pe 28 sau 29 martie, returul fiind programat pe 4 sau 5 aprilie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii