Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii" au comis-o din nou

ro

16 Nov, 2009 00:36 1049 Marime text
farul_1.jpgConducerea a decis penalizarea jucătorilor după eşecul ruşinos în faţa ultimei clasate în Liga a II-a

Farul a pierdut sâmbătă, la Râmnicu Sărat, primul meci după seria de cinci etape fără înfrângere şi fără gol primit, împotriva ultimei clasate, CSM, scor 1-0, partidă contând pentru etapa a XIV-a a ligii secunde.

După eşecurile ruşinoase suferite în acest sezon, împotriva echipelor Victoria Brăneşti, Concordia Chiajna şi FC Botoşani, „marinarii" mai adaugă pe „zidul ruşinii" o nouă înfrângere umilitoare. Nu a mai fost scorul de 1-4. A fost doar 0-1, însă în faţa unei formaţii care se afla înainte de acest meci pe ultimul loc în clasamentul Ligii a II-a, Seria I, CSM Râmnicu Sărat. Mai mult, buzoienii aveau în „palmares" un eşec cu scorul de 0-8, cu Sportul Studenţesc, un 1-1 cu o echipă din al patrulea eşalon, Locomotiva Buzău, şi un golaveraj cu două goluri înscrise şi 31 primite. Din păcate, vorbele lui Marius Şumudică înainte de partida de la Râmnicu Sărat nu prea au fost băgate în seamă de jucători: „Nu trebuie ca jucătorii să considere că este un meci uşor, pentru că vor avea surprize", spunea tehnicianul Farului. Surpriza s-a întâmplat însă, şi formaţia constănţeană mai pierde un tempo în lupta pentru promovare. Echipa care era umilită etapa trecută în Regie a înscris unicul gol al partidei cu Farul în minutul 38. Drăgan a trimis mingea sub bară, din careul mic, după ce Sardescu a respins în faţă şutul din lovitura liberă trimisde Sagna. În lipsa lui Chico (suspendat), Papp şi Măţel (convocaţi la naţionala de tineret), improvizaţiile lui Marius Şumudică la primul 11 s-au dovedit a fi neinspirate, „marinarii" nereuşind nici măcar să egaleze. Farul a început această partidă cu următoarea formulă: Sardescu - Păcuraru (min. 69 - Diogo Andrade), Barbu, Diogo (min. 52 - Paşcovici), Gaston Mendy - Rusmir, Teekloh (min. 46 - Fatai), Andone, Cristocea - Matei, Marius Ene. Înfrângerea ruşinoasă cu Râmnicu Sărat nu a rămas nepedepsită de conducere, care a luat decizia de a penaliza întreg lotul cu 25% din salariu. „Aşa cum am reînviat şi Botoşaniul, şi alte echipe, sâmbătă am reînviat-o şi pe Râmnicu Sărat, după un joc foarte slab, chiar penibil, al jucătorilor noştri. A fost o lipsă de dăruire, de concentrare şi de neputinţă a fotbaliştilor, care a dus la acest eşec ruşinos. Consiliul Director a luat hotărârea ca fotbaliştii şi antrenorii să fie penalizaţi cu 25% din salariu. Echipa va intra de astăzi, de la ora 15.00, în cantonament pentru cele trei jocuri rămase din acest tur", a declarat preşedintele Farului, Sevastian Iovănescu.

farul.jpgPapp a înscris pentru naţională

Dacă nu şi-au putut ajuta echipa de club, jucătorii Farului convocaţi la naţionala de tineret, Papp şi Măţel, au contribuit la victoria „tricolorilor" în meciul disputat la Buzău, cu Letonia, scor 4-1. Împrumutat de Farul de la FC Vaslui, fundaşul central Paul Papp a reuşit să înscrie golul de 3-0. Celălalt component al formaţiei de pe litoral, convocat de Emil Săndoi, Alexandru Măţel, nu a evoluat niciun minut.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii