Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM, ultima repetiţie pentru Zagreb

ro

16 Feb, 2011 01:41 1307 Marime text

hcm.jpgFormaţia de pe litoral întâlneşte astăzi, de la ora 17.00, „lanterna roşie" a campionatului, CSM Oradea, echipă care a acumulat un singur punct din 11 meciuri

Campioana en-titre la handbal masculin, HCM Constanţa, speră să continue seria rezultatelor pozitive din acest an şi să obţină astăzi, la Oradea, un nou succes în campionat.

După ce săptămâna trecută HCM a dat lovitura pe piaţa transferurilor prin achiziţionarea a trei jucători de naţională, antrenorul Ion Crăciun are astăzi ocazia să-i vadă şi în teren cu ocazia partidei din deplasare cu CSM Oradea, joc restant din etapa a XII-a a Ligii Naţionale. Constănţenii sunt favoriţii cerţi ai întâlnirii şi, în mod normal, vor câştiga la o diferenţă confortabilă în dauna unui adversar modest (CSM Oradea ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii Naţionale, cu un singur punct acumulat după 11 runde). În aceste condiţii, tehnicianul constănţenilor, Ion Crăciun, are o bună ocazie să experimenteze diferite formule de echipă, pentru a găsi un prim şapte competitiv cu care va aborda meciurile următoare din campionat şi cupele europene. În afară de Băiceanu, HCM-ul nu se confruntă cu probleme de lot înainte de acest joc. Partida de astăzi, ultima din acest tur pentru Toma şi compania, se va disputa la sala din Sântandrei, după ce Arena Antonio Alexe, gazda orădenilor, va fi fie ocupată cu o expoziţie. Întâlnirea dintre CSM Oradea şi HCM Constanţa va începe la ora 17.00 şi va fi arbitrată de o brigadă formată din Adrian Eremia şi Anton Drăgănescu (ambii din Târgu-Jiu). În campionat, lider este HC Odorhei, cu 22 de puncte, urmat de UCM Reşiţa (21 pct.), podiumul fiind completat de HCM Constanţa (19 pct.).

Meci decisiv în Croaţia

După acest meci, echipa constănţeană va pleca în Croaţia pentru a disputa meciul cu formaţia gazdă Croaţia Zagreb, din cadrul etapei a VIII-a a grupelor Ligii Campionilor. Constănţenii vor încerca să-şi ia revanşa în faţa croaţilor, după ce, la Constanţa, HC Zagreb a reuşit să se impună într-o manieră categorică, scor 23-33. HCM păstrează în continuare şanse de calificare în faza superioară a competiţiei, ocupând locul 5 în grupă, la egalitate de puncte cu principala contracandidată la locul 4 (ultimul care asigură accesul în optimi), HC Sankt Petersburg (Rusia). Însă, în cazul în care cele două vor termina la egalitate de puncte, ruşii vor avea avantajul rezultatelor din întâlnirile directe, după un eşec la Constanţa (29-28) şi o victorie în Rusia (29-26). Până la final, HCM mai are de jucat în deplasare, cu Bosna Sarajevo (26 februarie), şi acasă, cu liderul clasamentului, Ciudad Real (3 martie). La rândul lor, cei de la Sankt Petersburg vor juca în deplasare la Sarajevo (19 februarie), acasă cu Flensburg-Handewitt (24 februarie) şi în deplasare la Zagreb (5 martie). Meciul de la Zagreb va avea loc sâmbătă, de la ora 17.30, şi va fi condus de o brigadă formată din Shlomo Cohen şi Yoram Peretz (Israel).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii