Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM pregateste „dubla" cu Pevafersa

ro

24 Mar, 2009 03:20 957 Marime text

handbal_hcm.jpgManşa tur din sferturile competiţiei va avea loc sâmbătă, de la ora 21.00, la Valladolid

Formaţia constănţeană a început pregătirile pentru întâlnirea din sferturile de finală ale Cupei Cupelor cu spaniolii de la Pevafersa Valladolid. Jucătorii HCM-ului speră astfel să reuşească să egaleze performanţa din urmă cu trei sezoane, când echipa de pe litoral a ajuns în penultimul act al competiţiei europene.

După ce Handbal Club Municipal Constanţa a făcut un pas mare spre câştigarea celui de-al patrulea titlu naţional din istoria clubului, formaţia constănţeană îşi îndreaptă atenţia, în această săptămână, asupra cupelor europene. Formaţia pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi a intrat în linie dreaptă spre manşa tur din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Cupelor, unde urmează să întâlnească sâmbătă, în deplasare, echipa spaniolă, Pevafersa Valladolid. Ibericii, care au eliminat în optimi campioana României, Steaua MFA Bucureşti, întâlnesc din nou echipa constănţeană în Cupa Cupelor. Cele două formaţii s-au mai întâlnit în urmă cu trei ani, în semifinalele aceleiaşi competiţii, când CBM Valladolid s-a calificat după o dublă victorie (40-31, în Spania şi 33-29, la Constanţa), atunci participând zece componenţi ai actualului lot al constănţenilor. În ciuda unui joc dur împotriva Reşiţei, HCM nu are probleme în privinţa accidentărilor. Astfel, tehnicianul Zoran Kurtes poate aborda dificila „dublă" din sferturi având tot lotul valid la dispoziţie. Dacă echipa constănţeană este foarte aproape să obţină un nou titlu de campioană a României, adversarul HCM-ului se află pe poziţia a patra în Liga Asobal, după 20 de etape, la opt puncte în spatele liderului BM Ciudad Real. Jocul dintre Pevafersa Valladolid şi HCM Constanţa se va disputa sâmbătă, de la ora 21.00 (ora României), şi va fi arbitrat de o brigadă din Norvegia, formată din Oyvind Togstad şi Rune Kristiansen. Delegatul EHF la acest meci va fi Manfred Prause (Germania). Returul de la Constanţa va avea loc o săptămână mai târziu şi va fi oficiată de arbitrii Peter Horvath şi Balasz Marton (ambii din Ungaria).

Meciul cu Dinamo, devansat

Partida decisivă pentru titlu, dintre Dinamo Bucureşti şi HCM Constanţa, a fost amânată pentru data de 15 aprilie. Programată iniţial pentru data de 28 martie, întâlnirea de la Sala Lucian Grigorescu a fost devansată pentru că echipa de la malul mării evoluează pe aceeaşi dată în meciul din cupele europene. Din acelaşi motiv au mai fost reprogramate alte trei partide din etapa a XXII-a a Ligii Naţionale. Astfel, jocul dintre CSU Suceava şi Steaua MFA Bucureşti va avea loc pe data de 1 aprilie, iar meciurile UCM Reşiţa - CS Piteşti şi Ştiinţa Municipal Bacău - Universitatea Cluj au fost reprogramate pentru 25 martie, respectiv 15 aprilie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii