Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM isi afla adversarul din optimi

ro

09 Mar, 2010 04:14 901 Marime text
hcm.jpgAstăzi, de la ora 13.00, va avea loc la Viena, tragerea la sorţi pentru meciurile din cadrul optimilor de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin

Deşi a pierdut ultima partidă din grupă contra formaţiei Pick Szeged, campioana României, HCM Constanţa, a încheiat grupa A a Ligii Campionilor pe locul al patrulea, cu nouă puncte acumulate, ceea ce o califica în faza următoare a competiţiei.

Poziţia a patra este ultima care asigură calificarea în faza eliminatorie, astfel că, formaţia pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi va întâlni în optimile de finală ale Ligii Campionilor, un adversar de calibru precum MKB Veszprem (Ungaria), Ciudad Real (Spania) sau THW Kiel (Germania), toate fiind câştigătoarele celorlalte grupe. Montpellier HB, echipă care a făcut parte din grupa în care s-a aflat şi HCM, nu mai poate juca însă contra românilor. Tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din cadrul optimilor de finală ale competiţiei va avea loc astăzi, de la ora 13.00, la sediul Federaţiei Europene de Handbal (EHF) de la Viena. Cele 16 echipe calificate au fost împărţite în patru urne valorice, în funcţie de locul ocupat în grupă. Astfel, constănţenii fac parte din urna a patra, alături de slovenii de la Gorenje Velenje, FCK Handbold şi KIF Kolding, ambele din Danemarca. Constănţenii îşi fac deja calcule pentru viitorul adversar. „Nu cred că o echipă clasată pe locul 4 va putea elimina o câştigătoare de grupă. Aş vrea să picăm cu Ciudad Real, pentru că nu am jucat niciodată împotriva spaniolilor, dar cea mai accesibilă pare a fi Veszprem", a declarat pivotul campioanei, Silviu Băiceanu, completat şi de directorul executiv al grupării de pe litoral, Nurhan Ali: „Dacă ar fi să cădem de pe un cal frumos, mi-aş dori o confruntare cu deţinătoarea Ligii, Ciudad Real, dar pentru ce a însemnat şi înseamnă Marian Cozma, o întâlnire cu Verszprem ar fi bine venită". Fosta formaţie a regretatului pivot Marian Cozma este dorită ca adversară în optimi şi de la secundul lui Zoran Kurtes, Eden Hairi: „Cred că Veszprem este cea mai bună opţiune pentru noi, nu că am subestima handbalul maghiar, dar este de un nivel accesibil pentru noi", a spus Hairi, menţionând că Veszprem este echipa care oferă cei mai mulţi jucători la naţionala Ungariei, cu care românii s-au mai întâlnit şi au făcut partide bune. Meciul tur din optimi se va disputa în perioada 24 - 28 martie, manşa secundă fiind programată pentru 31 martie - 4 aprilie.

Toma, al doilea golgheter al Ligii

În ciuda faptului că a înscris doar trei goluri în ultimul meci al grupei, contra celor de la Pick Szeged, Laurenţiu Toma şi-a păstrat poziţia secundă în clasamentul golgheterilor Ligii Campionilor, cu 71 de goluri. Primul loc este în continuare ocupat de macedoneanul Kiril Lazarov (76), jucătorul echipei Croatia Zagreb, calificată şi ea în faza eliminatorie a competiţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii