Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul a ratat transferul lui Gurita

ro

17 Jan, 2004 00:00 627 Marime text

Marea bomba nu a mai explodat

Atacantul galatean Mihai Gurita nu va mai evolua la FC Farul, el decizandu-se pe ultima suta de metri sa plece la o echipa din Israel * "Otelarul" s-a dovedit neserios, "uitand" sa isi respecte promisiunile facute conducerii clubului constantean * Cel care ar fi trebuit sa-l inlocuiasca pe Gurita la Otelul, Cristi Negru a revenit ieri la Constanta si a inceput deja pregatirile cu Farul, fiind aproape sigur ca va ramane pana in vara pe litoral * Ionut Badescu a refuzat atat oferta facuta de Dinamo Bucuresti, cat si cea a echipei bulgare de prima liga, Neftochinik Burgas * Clubul din tara vecina este foarte interesat insa de mijlocasul Farului, astfel ca este posibil sa faca o noua oferta * Ieri dimineata, ultimii zece jucatori ai Farului au sustinut vizita medicala preliminara

"Marele transfer" al iernii, venirea la FC Farul Constanta a atacantului galatean Mihai Gurita s-a incheiat cu un amar esec. Dupa ce a fost asteptat in fiecare seara sa vina la Constanta pentru negocieri, Gurita a dat toate planurile Farului peste cap, el plecand ieri in Israel pentru a-si gasi acolo o echipa. Otelarul si-a dovedit in acest fel neseriozitatea, mai ales ca el promisese alb-albastrilor ca va juca acest retur pentru Farul. Povestea lui Gurita a inceput inca din vara lui 2003, cand atacantul de 30 de ani a sosit la Constanta pentru a negocia un contract. In acel moment, Otelul se afla in esalonul secund si jucatorul cu peste 150 de prezente in A nu concepea sa evolueze in a doua divizie. Gurita a participat in vara la antrenamente, se intelesese cu Farul dar Otelul a refuzat sa-i dea drumul. In cele din urma lucrurile s-au rezolvat pentru clubul sponsorizat de Sidex si Otelul s-a intors intre "granzii" fotbalului romanesc. In turul campionatului, Gurita nu a mai dat satisfactie si a devenit indezirabil. Conducerea clubului a negociat un schimb de jucatori, ei oferindu-se sa-si cedeze atacantul in schimbul lui Cristi Negru. Gruparile s-au inteles, jucatorii si-au dat acordul verbal si totul parea sa se rezolve fara nici un fel de problema. Mai mult, Gurita i-a promis lui Marcel Lica, presedintele executiv al Farului ca va semna cu echipa de pe malul marii. In ultimul ceas jucatorul s-a intors cu 180 de grade si a plecat in Israel, pentru a-si gasi acolo un club care sa-i ofere un salariu mai bun. Intelegerea a cazut, drept pentru care Farul l-a chemat inapoi pe Negru. Acesta ajunsese inca de ieri la Galati si urma sa se aseze la masa tratativelor pentru a discuta clauzele contractuale. Cristi Negru s-a intors acasa si a participat ieri atat la vizita medicala, cat si la un antrenament pe plaja, sustinut de marinari la Cazino. Astfel, ieri dimineata, la Policlinica 2 Constanta au sustinut vizitele medicale preliminare, ultimii zece jucatori din lot. Cateva ore mai tarziu, elevii lui Ion Marin au sustinut deja obisnuitul antrenament pe plaja de la Cazino.

Badescu nu mai pleaca la Dinamo

Una dintre cele mai galonate grupari fotbalistice ale tarii, Dinamo Bucuresti s-a aratat interesata de serviciile mijlocasului farist Ionut Badescu. Acesta avea contract cu Farul pana in vara, dupa care urma sa devina jucator liber. Pentru a nu pierde bani, Farul s-a aratat interesat de oferta echipei din Stefan cel Mare care dadea pentru Badescu suma de 80.000 de USD. Mai mult, Dinamo oferea si garantia ca jucatorul lor Alexandru Baltoi, va mai ramane pe litoral inca un an, sub stadiul de imprumut. Recent intors in tara dupa ce a sustinut probe la o formatie din Bulgaria, Badescu a refuzat insa joi seara oferta clubului bucurestean. Mijlocasul dreapta, considerat cel mai bun jucator al Farului in turul de campionat 2003-2004 a fost plecat timp de mai multe zile in tara vecina, unde a sustinut probe la formatia de prima liga Neftocinik Burgas. Se pare ca oferta bulgarilor nu l-a convins pe jucator, care a revenit in tara. Transferul lui Badescu la Neftochinik nu a cazut insa pentru ca bulgarii ii vor face se pare o noua oferta. Este posibil ca Badescu sa accepte in cele din urma si sa plece in prima liga bulgara, acolo unde in ultimul deceniu au evoluat cu succes mai multi jucatori de valoare ai Farului. Nimic nu este inca sigur, astfel ca pana la oferta celor din Burgas, Badescu se intoarce la Constanta. El urmeaza sa se alature lotului inca de luni, cand va sustine si primul antrenament. Ramand in sfera sedintelor de pregatire, trebuie spus ca FC Farul are programat astazi un antrenament, jucatorii urmand sa fie liberi maine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii