Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Tomis ataca o noua victorie in deplasare

ro

15 Sep, 2009 03:10 750 Marime text
cs_tomis.jpgNoile achiziţii ale grupării de pe litoral, Andreea Tâlvâc şi Mihaela Blaga, au fost cele mai bune jucătoare în primele două etape disputate în această ediţie de campionat

După o victorie importantă în deplasarea de la Cluj şi o evoluţie onorabilă pe teren propriu, împotriva „galacticelor" de la Oltchim, formaţia feminină de handbal, CS Tomis Constanţa, speră la al doilea succes din acest sezon, împotriva echipei antrenate de fostul selecţioner, Gheorghe Tadici.

Echipa pregătită de Goran Kurtes vrea să repete jocul bun prestat în primele două etape ale sezonului şi să bifeze cea de-a doua victorie în deplasare, contra formaţiei HC Zalău. Constănţencele pornesc ca favorite în această confruntare, având în vedere diferenţele mari dintre cele două formaţii, în ceea ce priveşte campania de transferuri dusă în această vară, dar şi obiectivele pentru acest sezon, Zalău dorind o clasare pe unul dintre locurile şapte - nouă. În schimb, Tomisul, care are ca obiectiv clasarea pe podium la finalul campionatului, şi-a confirmat statutul de candidată la locurile doi - trei chiar etapa trecută, în faţa celei mai puternice echipe din ţară. Elevele lui Goran Kurtes au avut în meciul din runda precedentă multe momente în care au luptat de la egal la egal în faţa echipei ajunse până în semifinalele Ligii Campionilor. „Sunt foarte mulţumit de evoluţia fetelor, chiar dacă am pierdut. Pe apărare am evoluat aproape perfect, în timp ce pe atac am făcut doar câteva greşeli. Sper ca acestea să fie eliminate până la meciul din etapa viitoare, cel cu HC Zalău", a declarat preşedintele grupării constănţene, Gheorghe Slabu. De asemenea, trebuie remarcată şi evoluţia foarte bună a jucătoarelor transferate în această vară, Andreea Tâlvâc, cu 17 goluri înscrise, şi portarul Mihaela Blaga fiind, de departe, cele mai bune jucătoare ale Tomisului în cele două jocuri de campionat. De cealaltă parte, HC Zalău a reuşit o victorie categorică în prima etapă disputată acasă, împotriva nou-promovatei Universitatea Reşiţa (scor 32-20), şi a cedat la Galaţi, cu scorul de 25-27, contra Oţelului. Meciul dintre HC Zalău şi CS Tomis se va disputa mâine, de la ora 19.00, şi va fi condus de cuplul de arbitri Pavel/State (ambii din Buzău). Programul meciurilor etapei a III-a a Ligii Naţionale este următorul: ora 17.00 - HC Dunărea Brăila - Cetate Deva, Ştiinţa Bacău - Rulmentul Braşov, Universitatea Cluj - HCM Buzău, Rapid CFR Bucureşti - Oţelul Galaţi, HCM Baia Mare - Universitatea Reşiţa; ora 17.30 - Oltchim Râmnicu Vâlcea - HCM Roman. După această etapă, Liga Naţională feminină va intra în pauză de două săptămâni, cauzată de participarea naţionalei României la Cupa Mondială din Danemarca, programată în perioada 22 - 28 septembrie. Campionatul se va relua pe data de 3 octombrie, cu meciurile etapei a IV-a.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii