Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criza economica loveste si handbalul

ro

23 Dec, 2008 02:09 697 Marime text

cstomis.jpgGheorghe Slabu: „Când au fost negociate contractele cu jucătoarele, noi le-am prezentat cât le putem oferi şi au fost de acord. Nu ne-am aventurat la salarii mari"

Criza economică începe să-şi facă simţită prezenţa şi în lumea sportului de la noi din ţară. Dacă la fotbal, unele echipe de Liga I au mari probleme financiare, iar câteva formaţii din eşaloanele inferioare şi-au închis porţile, handbalul începe să resimtă din plin această criză.

Prima victimă din handbalul feminin românesc este chiar vicecampioana en-titre Rulmentul Braşov, nu mai puţin de nouă jucătoare importante ale echipei care are ca obiectiv adjudecarea Cupei EHF, depunând memorii pentru a deveni jucătoare libere. Printre acestea se numără jucătoare precum Lidjia Horvath, Gabriella Juhasz, Natalia Spirova sau Alexandrina Barbosa. De asemenea, există zvonuri potrivit cărora şi clubul Oţelul Galaţi (locul 5 în Liga Naţională) ar fi afectat. În ceea ce priveşte pe CS Tomis, formaţia constănţeană nu întâmpină probleme financiare, conducerea clubului având resurse pentru a onora plata salariilor jucătoarelor. „La noi nu există astfel de probleme. Când au fost negociate contractele cu jucătoarele, noi le-am prezentat cât le putem oferi şi au fost de acord. Nu ne-am aventurat la salarii mari. Drept dovadă, faptul că jucătoarele au intrat pe teren şi s-au dăruit pentru echipă", a declarat preşedintele grupării constănţene, Gheorghe Slabu. Oficialul Tomisului este de părere că, în următoarea perioadă, vor mai fi afectate de criza economică şi alte formaţii din Liga Naţională. „Am auzit de situaţia în care se află Rulmentul Braşov şi părerea mea este că şi alte echipe vor avea de suferit în viitor. Unele cluburi au exagerat în ceea ce priveşte salariile unor jucătoare şi le-au oferit sume mari, iar acum au probleme cu plata lor", a precizat Slabu. Ferită pentru moment de recesiunea economică, gruparea constănţeană ar putea aduce, în această iarnă, forţe proaspete la echipă. Astfel, există unele discuţii cu privire la achiziţionare unui portar cu experienţă. „S-ar putea ca în iarnă să aducem un portar nou, pe care l-am urmărit în această perioadă. Pe celelalte posturi nu mai avem nevoie de jucătoare, acestea fiind acoperite", a adăugat preşedintele clubului constănţean.

„Ne păstrăm obiectivul"

Altfel, după victoria importantă obţinută duminică, la Medgidia, împotriva formaţiei Cetate Deva, scor 31-27, conducerea CS Tomis este optimistă în ceea ce priveşte obiectivul propus la debutul sezonului, clasarea pe un loc de cupă europeană. „Sunt foarte mulţumit de acest rezultat, dar şi de jocul echipei. Mi-a plăcut modul în care s-au dăruit jucătoarele la acest meci şi sper să continuăm la fel şi în partidele viitoare. Noi ne-am propus un obiectiv la începutul campionatului şi cred ca putem să-l ducem la îndeplinire", a declarat Slabu. Până atunci, CS Tomis mai are de disputat un singur meci în acest an, duminică, 28 decembrie, când va juca pe terenul ultimei clasate în Liga Naţională, CSM Ploieşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii