Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Topul statiunilor (video)

ro

31 Mar, 2011 03:49 2552 Marime text
statiuni_litoral_2.jpg

Pe litoralul românesc, nici urmă de criză financiară. În staţiuni se lucrează de zor - restaurantele şi terasele apar de la o zi la alta ca ciupercile după ploaie, iar gunoaiele şi resturile materialelor de construcţii tronează pe faleze. Numai hotelierii s-au grăbit să termine renovările si asta pentru că sezonul estival se apropie cu pasi repezi .Numai staţiunea Mamaia se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte pregătirile. Dacă faceti o plimbare prin staţiuni veti putea observa numeroase terase si restaurante in renovare ,sau unele chiar in constructie.Semn ca prezenta crizei financiare nu s+a prea facut simtita in zona.Echipele de muncitori insa lucreaza de zor pentru ca locatiile sa fie gata inainte de inceperea sezonului estival.

După staţiunea Neptun, unde hotelierii să grăbesc să pună la punct ultimele detalii pentru intampinarea turiştilor, mergem în Saturn. Locaţia s-ar putea clasa pe locul doi în ceea ce priveşte amenajările. Şi totuşi, odată ce am vizitat fiecare colţ al staţiunii, ne-am convins. Şi aici resturile de materiale de construcţii tronează pe faleze.

Dacă plajele au fost curăţate de gunoaie, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre spaţiul verde. Altă locaţie, aceleaşi probleme. Şi în Costinesti,denumita staţiunea tineretului au început amenajările. Ce-i drept, într-un ritm ceva mai lent. Aşadar am putea plasa Costineştiul pe locul 4 în topul pregătirilor. Din păcate, cea care se vrea a fi cea mai mare şi mai frumoasă staţiune, aşteaptă .... soarele pentru a incepe pregatirile. În ceea ce priveşte preţurile, atât hotelierii cât şi proprietarii pensiunilor spun că ele au rămas neschimbate faţă de anul trecut. Aşadar, cele mai mici tarife pornesc de la 60 şi ajung până la 100 de lei la pensiuni, cat despre hoteluri,acestea pornesc de la 120 de lei şi cresc în funcţie de facilităţile oferite.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii